Dvärgbjörken

Hallå allihopa!

Sindy var ute i Dvärgbjörken i går och hon var 5:a på 2,49 med handbromsen i, haha;) Men tycker ändå att hon var rätt duktig då hon inte hade varit på banan på evigheter och det vart totalt kaos innan loppet men som tur var så bryr sig inte Sindy om vi är sönderstressade.
Vann det gjorde Stall 10b's Månstorps Magnum vann med Anna från www.ponnytravarnas.blogg.se så stort grattis till dem:)

Slänger in någon bild från dagen senare. Men måste sova nu då jag ska upp halv 6 på morgonen för att Cragge och Kiren ska ut och starta idag på Umåker. Cragge ska ut i lopp 3 och Kiren i lopp 4 så jag ska ut och gå med Cragge efteråt för att båda ska ha samma vagn så det blir lite stressigt.


Gör så gott ni kan mina kungar<3

Startlistorna finns på www.atg.se

Godnatt

I can't find not a single ground

Hallå allihopa!

Igår så gjorde jag inte så mycket vettigt men putsade Extras utrustning till söndagen och lite allt möjligt i stallet.

Idag så blir det nationella prov i engelska och sen slutar jag kl. 2 för att jag måste göra några ärenden innan det är dags att ge sig av hemåt och sen åka iväg med Sindy till Umåker för att hon ska starta i Dvärgbjörken:) Hoppas att hon går bra och att hon kanske har lite vinnarskalle. 

Här är en länk till startlistan:
http://www.sptf.nu/startlistor/U_120427.PDF

Godnatt

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2382026/kallblodsflickan?claim=5pd3ckdq3tf">Följ min blogg med Bloglovin</a>

...

Hallå allihopa!

Snabbjobbet med Joker gick väl sådär. Jag körde bara halva värmningen för att han hade inte varit inne på banan på länge men han är så grymt snäll att köra så nästa gång så ska jag köra båda heaten då jag får snurr på honom. Jag får då det i träningen hemma. Vi ska ändra lite balans och utrustning och se hur det går.
Igår så gick Extra en lugn tur och han var fin och lite småfjantig och det ska han vara.


Slänger in en gammal bild på mig och Extra

Måste sova nu så godnatt

Söndag och Måndag

Ursäkta att jag inte skrev igår men orkade inte då jag var tillbaka från en joggingtur halv 11 på kvällen så jag var lite trött hehe. Den enda hästen som jag tränade i söndags var Joker. For ut och skrittade och joggade honom en stund och han var pigg men inte så där överdrivet som han kan bli och det tycker jag är bra:) Han ska till banan och gå jobb imorgon så jag är lite nervös men det ska bli jättespännande:)

Idag så har jag varit till stan en sväng då Elias hade travskola. Vi skulle fixa lite småsaker så ja det var ett lämpligt tillfälle att åka in till stan.
Måste sova nu så godnatt:)

Lördag

Hallå allihopa!

Har inte gjort så mycket förutom att jag har jobbat i stallet och sett på V75 direkt på TV:n. Det var Olympiatravet från Åby och Commander Crowe vann:) En av mina absoluta favoritstjänhästar.

Imorgon så ska jag ut och skritta en hel drös så jag har lite jobb.


Bilden är ifrån det näst senaste provloppet då Ida fick skritta av Extra efteråt:)

Godnatt

Sorry again

Hallå allihopa!

Ursäka för den dåliga uppdateringen men jag har varit för trött på sistone för att orka uppdatera.
Kort sammanfattning:

Onsdag: Gick jag ut i provlopp med Extra och det var superskoj:) Hade visserligen glömt bootsen men det gjorde inget. I värmningen så sprang vi lite med de andra och på slutet så körde vi bredvid Saga och Anna och Extra började att galoppera men pigg var han då:) I provloppet så gick båda starterna jättebra och första varvet körde vi alla i en klunga för att träna på positionsbyten och så. Sista varvet lät jag Extra springa på som han ville och smackade sällan på honom. Vi vann på ett bra vis tycke jag fast Saga tog in lite av det försprånget vi hade. Nåja jag är verkligen nöjd.

Även Fanny var ut i provlopp och hon vann:) Duktiga lilla Fanny.

Torsdag: Tränade endast Joker och vi skrittade ut efter vägen. Han var lite peppad men grymt duktig:)

Fredag: Har inte tränat någon alls

Godnatt allihopa:)

A warm breeze fades out

Hallå allihopa!

Gjorde inte så mycket vettigt i skolan idag för att jag orkade inte helt enkelt. Det är ungefär som vanligt då;)
Väl hemma så har jag var ute och ridit Joker i över en timme och en kvart efter vägen. Då skrittade vi mest och idag så var han inte så tjurig för att vi hade Gallanto och Helena som följde med. Helena är en som brukar sköta om hästarna ibland när vi är borta.
Det var ialla fall snöstorm ute så det var inte så lätt att se vägen framför sig när det var motvind.


Joker första gången han var på banan:) Måste fixa kameran

När vi var tillbaka så gjorde vi klart hästarna och Helena for hem.
Jag jobbade på lite i stallet och gav kraftfoder till hästarna innan det var dags att ta en kort promenad och gå in.

Just det, Extra ska ut i provlopp under onsdagen så det ska bli skoj:D Har spår 1 och det behöver jag alltid träna på. Det är fyra andra russ som ska ut och det är alltid skoj:)

Nåja måste sova nu så godnatt.

Det är alltid jobbigt att sakna någon

Answer all my questions now

Hallå allihopa!
Har inte gjort så mycket vettigt idag så vet inte vad jag ska skriva men jag har pysslat om Extra litegrann och lite annat smått och gott.
Måste bara säga det att när jag rensade ut ryktväskan igår och hade förvånansvärt många rosetter och flätgrejer. Det hade jag ingen aning om haha. Men hade mycket saker där och förhoppningsvis så kan jag hålla lite bättre ordning där i fortsättningen. Fast ni som känner mig vet ju bättre;)
En annan rolig sak var att jag såg att fina Filofax N.O. hade vunnit på lunchtravet som gick i Bollnäs idag:D Så skoj och det var i andra starten för året. För er som inte vet vad det är för en häst så kan jag berätta att det är en jättefin 5-års hingst som jag fick köra några gånger när jag var på praktik i höstas hos Jan-Olov Persson.
Filofax är en grymt fin och speciell häst och han har en duktig skötare som heter Caroline.
Han är en av de bästa kallbloden jag har kört.
Ett stort grattis till Jan-Olov, Caroline och övriga inblandade:)
Har ingen bild på Filofax N.O. på datorn så det får bli en bild på kung Järvsöfaks istället.
Godnatt

Söndag

Ursäkta att jag inte skrev något i går men orkade inte att logga in på datorn.
Var i alla fall ut på en tur med Extra och med Emil och Sindy och det var superskoj. Vi får nästan bort till Långfors och det gick kanonbra att köra på vägen. Joggade och travade lite långsamt mest på bortvägen men på hemvägen gick det undan;) Sindy var lite galen och sprang i full galopp och det gick knappast långsamt. Jag var tvungen att köra framför med Extra så att hon inte skulle sticka iväg för fullt. Hon har sina ideér.
Extra var lugn och fin och lite trött efteråt så jag hoppade ur vagnen och gick brevid honom när vi skulle skritta av och det var uppskattat av oss båda.
Nåja skriver mer senare

Foto

Passar på att bjussa på den här bilden som jag tog under kriteriehelgen 2010.


Kriterievinnaren kat.B Slätthans Ritzy


You can take away my wings because I will never be an angel

Hallå allihopa!

Har varit ut och kört Gallanto och Joker idag. Gallanto fick en kort joggingtur och han var fin och lugn men skrittade lite snabbare av sig själv den här gången. Det var riktigt bra:)

Joker fick en tur bort till Långfors och han var grymt fin:) Jag är jättenöjd med honom och vi ska lätta lite i balansen på honom för att testa lite och jag hoppas att det går bra. Släppte av honom en liten bit och han råkade rumpla över i galopp men det var lätt att få honom ner i trav igen och sen när vi var tillbaka så vart Joker stretchad och masserad, duktiga trollungen♥




Annars så har det varit lugnt och jag har jobbat en del i stallet och sett livsändningen från V75:an från Solvalla på TV:n.

Hörs senare

Hold on for a while

Ursäkta att jag inte har skrivit men har inte haft något att skriva men lovar att bli bättre på att uppdatera.

Ingen rubrik

Hallå allihopa!

Hade strömavbrott i tisdags och det var ingen mottagning på varken mobiler eller mobilt bredband så det gick inte att gå in på internet. Tränade ingen häst då men tog en kort promenad med Max i grimskaft i det hemska snöovädret.

 Är i Jörn just nu och imorgon blir det att jobba hela dagen så det blir nog inga uppdateringar om träningarna på hästarna förrän på lördag. Men igår (onsdag) så körde jag i alla fall Extra efter vägen på västra sidan för att provloppen var inställda och det var bara "lite" smetigt efter vägen. Hela mitt ansikte var täckt med lera men inte där glasögonen hade varit som tur var. Mitt hår var fullt med lera och mina kläder såg lagomt roliga ut.
Extra var grymt fin och travade kanonbra trots det hemska väglaget så jag bara lääängtar till umåkers ponnytravdag.

Var även ut och red Joker en stund och vi for ut en sväng till västra selet. Han var lite het på hemvägen och srg på bortvägen men det är så han ska vara men funderar att ha pullarnosgrimma på honom igen. Vi får se.

Ska sova nu så godnatt

Ingen rubrik

Hallå allihopa!

Har hunnit vara till stan idag och det är jättelångtråkigt varje gång så ska inte tänka mer på det.

Ska ut nu och jobba i stallet så jag skriver mer senare.

Dobrah

Den sista hästen som jag tränade under måndagen var Dobrah. Hon fick fara ut och träna lite lätt montéträning på västra sidan. Hon vill springa fort och man får bara sitta och hålla igen för att hon inte ska bli för överambitiös så att hon inte blir överansträngd. Emil cyklade med oss och Dobrah tänkte minsann inte låta honom vinna, På hemvägen var hon tyvärr ganska stökig och försöker lägga tungan över bettet så jag funderar på att ha tungband på henne när vi tränar monté.

Jag tränar mest sits och ridteknik och kanske till sommaren så är det lite fart och voltning som ska tränas. Dobrah är en bra läromästare trots att hon aldrig har tävlat i monté för att hon är lättriden och hon tycker att de tär superkul så länge man inte pressar henne.


Gammal bild på min fina häst♥

Ska gå och sova nu så godnatt


Joker

Var ute på tur med Joker idag och han travade grymt fint och varken haltade eller bröt med huvudet åt något håll. Vi körde mot Rödåsels hållet på västra sidan och vände just ovanför en liten backe. Den här gången så försökte han i alla fall inte att sticka så det var bra:) Lättade lite på tömmarna och han fick dra på en liten bit och han var grymt fin♥
Nu hoppas jag att han ska ner på Umåker någon dag och köras på rakbanan. Det ska bli så kul!

Stretchade Joker efteråt och han var duktig och se tränade vi lite på tricket puss och det får vi börja öva lite mer på. 

 
En gammal bild å Joker. Ska fixa kamerafan (ursäkta språket) för att jag kom på att om jag inte har den så kommer jag inte att få några bilder under V75 helgen på Umåker. Har ingen aning om hur jag ska göra det men det måste gå.

Skriver mer senare

Gallanto och Extra

Hallå allihopa!

Har hittils hunnit köra Gallanto och han var grymt fin men lite lat. For bort till västra sidan och travade på. Det var lite hårt i marken men det gick hyfsat att köra där i alla fall. Det ick bra att vända och var sen beredd på i fall han skulle sticka iväg men det gjorde han inte alls. Duktig häst♥
Emil följde med med Extra. Han red även idag och lilla Extra skötte sig kanonbra. Han fick jogga på en stund. så fort Extra sprang bakom Gallanto så la han öronen bakåt men när han sprang om så hede han fram öronen:)

Två hästar kvar att träna för min del. Först Joker och sen Dobrah så uppdaterar mer senare.

Vi hörs


En gammal bild på en av våra förra hästar R.B Hilite

Can you see the light?

Hallå allihopa!

Igår så var jag ute för att rida Joker och köra Gallanto. Joker for ut på förmiddagen och han fick en skritt och joggingtur och hans var fin och lite muppig av sig då han stannade två gånger och vägrade att gå framåt 2ggr. Han håller på att bli som Kiren haha.
Men han travade fint och lugnt och han känns lite som en montéhäst men pappa och mamma säger att han är lite för liten för att vara montéhäst. Han är bara ca 145 cm i manken än. Men man vet aldrig...

Gallanto fick fara ut eftermiddagen och vi skrittade och joggade med Emil som red Extra och det gick kanonbra. Han ville sticka en gång men fick hålla in honom lite så att han lugnade ner sig och då var han mycket lugnare. Han har inte precis världens största vinnarskalle men han är så snäll och lugn att köra.

Extra var kanonfin och han sprang jättefint i snabbare trav under sadel. Han tyckte att det var jätteskoj.

Den här grabben ska kanske ut i monté till sommaren då jag har en ryttare.

Hatar att kameran är sönder

Nåja ska snart gå ut och jobba så skriver senare

Pepsi

Hallå allihopa!

Har en tråkig nyhet... Pepsi dog inatt vid 3 tiden:'( Det började med at than var lite hängig igår kväll och när jag skulle gå och lägga mig så reagerade han knappt vilket gjorde att jag plockade upp honom och hämtade mamma som fick klura ut vad vi skulle göra. Lyckades få i honom lite vatten. Han lät jättekonstigt och hade en massa ryckningar. Mamma sa att jag skulle ha lite uppsikt över honom för att hon behövde få sova lite.
Han började låta ännu mer konstigt och då förstod jag att han inte skulle överleva så jag satt och pratade med honom och strök honom försiktigt och till slut så andades han inte och hjärtat slog inte längre. Somnade sen vid halv 5 imorse och vaknade vid 8 så jag är trött och ledsen.
Pepsi ska begravas när det har tinat upp i marken.


Sov gott älskling♥

Fina hästar

Hallå allihopa!

Lördagen var grymt skön då jag jobbade jättemycket och hann träna två hästar. De två som jag tränade var Gallanto och Dobrah. Jag for ut och körde Gallanto efter vägen då jag skrittade och travade. Han var grymt fin och lugn men sprang i det tempot jag bad om och var lätt att sakta ner igen. Lite skillnad mot att köra Joker;)


Bild från sportlovet på fina Gallanto

Dobrah fick en skritt och travtur på 20 min när Quintelle skulle ut och tränas och Dobrah har knappast någon ork men inställningen var det knappast något fel på för att hon trippade på stället när vi skulle vända hem, skulle trava mest hela tiden och var lite som en tävlingshäst igen:) Och hon skyggade inte en enda gång vilket är otroligt bra då hon hoppade till jämt och ständigt förut. Det blir bättre med åren.
Hon har bara blivit tränad 3 ggr tidigare under året för att hon inte har haft skor och då det har varit glashalt utomhus och det har varit dåligt på åkern för det mesta. Känns bra att komma igång med Dobrahs träning igen.

Dobrah från tävlingstiden. Fattar inte varför bilden blev så där:/

Måste sova nu så godnatt

Lördag

Hallå allihopa!

Idag blir det att vara ute i stallet för att jobba, städa marsvinsburen och pyssla om Fanta och Pepsi, ev att rida Dobrah och se på V75 på TV:n.

Nåja skriver mer senare

Trav

Hallå allihopa!

Har hållt igång hela dagen så därför har jag inte skrivit något tidigare under gårdagen. Steg upp strax efter sju och gick ner för att äta frukost. Vid 9 så gick jag ut och jobbade i stallet. Mockade, sopade, fyllde vatte osv.
Vid 12 tiden så for jag ut och joggade Joker och han var jättelugn och fin och inte sådär överdrivet het som han brukar vara. Det fick mig att må jättebra:)

Gammal favoritbild♥

Vid 4 tiden så bar det av mot Umåker då Kiren och Cragge skulle starta.
Kiren skulle ut i lopp 7 och Cragge i lopp 8 och de skulle ha samma vagn och halvstängda så det vart lite bråttom. Kiren var i alla fall 2:a bakom fina Kung Töll och sista varvet så gick Kiren 1,12 fart så han var grymt duktig. Sen efter loppet så var det bara att slänga av grejerna och ut och skritta av Kiren med grimma och grimskaft. Han var jättepigg och det såg ut som om han ägde hela världen. Blev lite gråtfärdig när jag sa till Kiren: Tänk om Rolle kunde se dig nu, då skulle han vara stolt över att ha en så duktig bror.


Cragge var då jätteduktig men han satt fast bakom en trött häst med alla krafter kvar. Han fick en lucka lite för sent och var första utan pengar. Han var fin och nu så ska han anmälas till något annat lopp.


Godnatt:)

I wish you were here

Hallå allihopa!

Idag så har jag bara kört Extra och det gick kanonbra. Han fick gå en lite längre tur mot långfors och på hemvägen så gasade vi på lite. Det vart lite knas då Extra sprang ganska fort och hoppade rätt över en vattenpöl haha. Men han var knappt trött eller svettig efteråt så jag är jättenöjd:)

Extra ifrån dubbeltravet på Umåker med Emil i sulkyn.

Taggar i alla fall Umåker imorgon med mina kungar Kiren och Cragge. Kiren går ut i Långfredagsstayern som Rolle vann för exakt 5år sedan imorgon. Kom igen Kiren, hoppas att du gör din storebror stolt♥ Saknade lilla Rolle, önskar att du var här nu♥

Det finns inte ord på hur mycket jag saknar dig♥

Cragge går ut i loppet efter så jag får det lite stressigt men kul ska det bli:)

Nåja måste gå och sova nu så godnatt.

Ingen rubrik

Hallå allihopa!

Var ut och skritta Joker på Västra sidan efter vägen och det gick bara fint. Han var pigg, särskilt på hemvägen;) När vi passerar bygdegården på vägen hem så kan han försöka att sticka så man måste vara beredd hela tiden men annars så sköter han sig bara fint.

Nåja måste sova nu så godnatt:)

Vart jag mig i världen vänder, står jag här med tomma händer

Hallå allihopa!

Blir inga bilder idag då min kamera har gett upp hoppet och har slutat att fungera så nu går det inte att ta några bilder med den längre:( Nåja den har hållt i över 3 år och råkat ut för det mesta så då är den nog lite utbränd haha;) Tur att man snart fyller år så det som står överst på min önskelista är förstås en ny kamera. Skulle nöja mig med en digitalkamera men vill helst ha en systemkamera.

Var ut och körde Max på en lite tur idag på västra sidan och han var pigg och fin. Emil cyklade brevid och Max ville inte släppa förbi Emil. Han kan det än, gammponnyn;) Vi joggade på i typ 4 min tempo men Max är knappt tränad och han får springa i det tempo han känner för och det vart en och en annan galopp:)

Men innan jag for ut så undrade Max om jag var riktigt klok när jag selade på och hade tryckvagnen istället för rockarden haha.

För ovanlighetens skull så pluggar jag just nu till musikprovet imorgon. Det kommer inte att gå nå bra, det är jag 100 % säker på.

Nåja måste plugga färdigt och sen sova så godnatt.


Fina Max♥



Ingen rubrik

Hallå allihopa!

Slutade redan 12.30, så grymt skönt och var hemma redan vid 2 så jag passade på att ge hästarna lunch. Ska ta och gå ut nu för att jobba lite i stallet och köra Max en liten stund. Lite bilder kommer ikväll.


En av mina katter Busen, bilden är tagen med webbkameran.

If you can here me now

Hallå allihopa!

När jag kom hem ifrån skolan vid 4 så åt jag middag och sen gick jag ut och gjorde klart Extra för att han, Joker och Sindy skulle ut samtidigt och tränas. Vi for bort på västra sidan och tränade på omkörningar i joggingtempo och det gick bra fast Sindy O är inte precis någon tiger i ledningen;) Emil red henne och hon bara bromsa när hon skulle springa men med lite envishet och tålamod så går det:)
Extra var då grymt taggad och han blir skitirriterad när någon springer om honom så självklart så ska han ge järnet när han själv springer om:) Peppar, peppar, peppar inför årsdebuten. Nu har han fått vara frisk den här vintern så det har varit lättare att få han i en bra form.


Knastanten Sindy i vintras:)

När vi var tillbaka så pysslade jag om hästarna en stund innan jag for ut och körde min fina Kiren♥ Han fick en skritt- och joggingtur till bron bortanför bygdegården och tillbaka. Han var "lite" peppad och skulle fjanta på hela tiden, låtsas vara rädd för saker, var nära på att hoppa ner i diket minst 1 gång och så skulle han försöka sticka minst 2-3 ggr. Och han som ska vara 11år?!?! Han är bara för rolig att köra men jag får inte köra han på banan eller intervaller med honom för att han är så j*vla het och kan sticka med vem som helst i träningen så därför är det inte så många som tränar honom. 


Fina, gamla Kiren♥ (Ignorera mig, jag vet att jag blir ful på kort)

Imorgon så slutar jag redan 12.30 istället för 15.10. Ska bli så skönt och när jag har kommit hem så ska jag köra Max i tryckvagnen en stund efter vägen. Har ingen annan häst som ska tränas.

Måste gå och sova nu för att jag ska börja med nya sovrutiner så godnatt.

Vacker låt

En jättevacker låt som jag just har lyssnat på några gånger.

Nickelback - Lullaby:
http://www.youtube.com/watch?v=A08cXyh2Vzs

Read between the lines

Hallå allihopa!

Tror att jag håller på att bli sjuk då jag har haft huvudvärk hela dagen och känt mig lite febrig:( Hoppas inte att jag blir sjuk nu då jag måste träna Joker och Extra. Nåja hoppas att det går över.

Har bara tagit det lugnt idag på grund av snöstorm och vaknade galet sent för jag somnade inte förrän vid 4-5 tiden igår natt.

Ska snart köpa lite montégrejer och det får bli den här sadeln som jag ska köpa. Märket heter Prima och den väger 1,8kg med svanskappa och kostar 1195 kr på Börjes. Ska även beställa lite mer montégrejer därifrån. Satsar på att ta licensen efter det att jag tagit körlicens som jag planerar att ta nästa år. (Fick inte ta det iår)




Godnatt underbara bloggläsare

Ingen rubrik

Hallå allihopa!

Har en inne dag idag igen för att det är full storm utomhus och stenhårt på vägen så det går inte att köra:( Skit också.

Sitter just nu och skriver lite om Extra då ni ska få veta lite om honom. Vet inte när jag blir klar med det för att jag letar fortfarande bilder på hans mamma.

Ska snart ut och trickträna Extra och borsta Dobrah.

Vet inte mer vad jag ska skriva så see ya.


You can take away my soul

Hallå allihopa!

Skulle egentligen ha kört Extra igår men min mormor var på besök och hon stannade länge så jag valde att hoppa över. Ska ut och köra idag istället. Det kommer att bli roligt för att Extra och Sindy kommer nog att gasa på lite:)

Håller just nu på att bli irriterad på skrivaren som jag höll på att installera när jag kom på: Vart f*n är installations CD:n? Och nu när alla ligger så är det inte så lätt att fråga dem vart den är. *Suck*
Hade några bilder som jag ska skanna in och som jag vill visa.

Nåja tänkte att bjuda på några bilder som jag har ifrån Bodens dubbeltrav 2011.



















Japp det var bara ett litet urval.

Godnatt allihopa

RSS 2.0