Snabbjobb:D

Var återigen på snabbjobb med 7 hästar igår:) Superskojigt!!:D Tog umebussen från h*vetet (med andra ord hammarskolan) och var framme vid travet ca 5 i 4. Åt lite mat, bytte om och gick till stallet och hjälpte till litegrann. Började sela extra för att han skulle ut och springa på rakbanan och springa:) Klockade sedan sindy som sprang mot duracell och hon sprang 2,54 med en del galopper så på lördag ska hon tyngas lite mer. Efter att hon var klar för jag ut med extra och körde 5 intervaller:) Tusan vad han var pigg för att springa med varken check, boots och ensam utan att andra hästar var med särskilt på sista intervallern så jag är så nöjd:) For tillbaka med extra och mötte 2 rådjur på vägen tillbaka så det var ju jätteroligt:) Gjorde klart extra så jag han inte se Joker men pappa sa att han var jättefin och bara ville springa framåt:) Joker fick springa mot Saras häst Lurifixen och han gick också bra:) Hurre och Cragge som de var klara med innan jag kom tillbaka med extra var jättefin och duktiga fast cragge hade inte pissat innan så han var lite rullig *suck*. Sedan skötte jag om Joker, skruvade bort tåvikterna, duschade honom, la på ett täcke och smorde in benen med isbalsam:) Gav han lite godis och hö när jag släppte in honom i boxen. Kireno ch Goldie fick springa sist av alla och de var så fina och pigga och de fick springa och ha roligt:D Fast det roligaste var nog när jag skulle ta av Kiren tränset och ta på honom grimmanXD Han tog och gick iväg från mig och in i boxen som Joker stod i fast just då stod han i stallgången och Kiren skulle klia sig mot Joker och ville inte bli infångadXD Knashäst!XD Duschade Kiren och gjorde honopm klar och sen var det dags att börja lasta. Vi lastade storhästarna i lastbilen och ponnisarna i hästfinkan:) Var hemma vid 9 och då gjorde vi klart i stallet:) Jag tog först in Dobrah och Quintelle samtidigt och sedan Rolle och Greta samtidigt och de sistnämnda var lite knasiga och pigga:) Vi gjorde klart  istallet sen gick jag in och fikade, duschade och sen gick jag och la mig vid halv 12:)

Nej nu börjar det bli riktigt sent så godnatt på er allihopa:)

helgen

Ja jag vet att jag inte skrev något i helgen men datorn dryga och var tvungen att kolla igenom alla filer i söndags kväll och i morse var den klar så jag kunde inte skriva något inlägg så här kommer ett hyfsat långt inlägg:)

Lördag: Vaknade tio på morgonen och gick ut vid halv 12 för att träna Max och Kiren:) Pappa mockade hela stallet så kunde emil, jag och elias träna:) Mamma jobbade så vi andra på här hemma. Emil red extra medans jag och elias körde max:) Vi skrittade en liten stund för det var glashalt på åkern och det är inte så roligt:( Sen red emil sindy och jag Kiren:) Haha vad Kiren var roligXD Han såg ut som ett frågetecken när han stod sadlad i porten och pappa startade lastbilen för att han och elias skulle till rödåsel för att köpa lördagsgodis. Kiren trodde att han skulle få åka lastbil men nej han var tvungen att bli lite dressyrriden i stället:D En sådan rolig och tankfull, liten häst:) Efter att pappa och elias kom tillbaka från rödåsel så hjälpte jag till att ge hästarna lunch, fyllde på vatten i stallet och gick sedan in och såg livesändningen från eskilstuna på tv:n:) Tog det sedan lugnt och började städa mitt rum. Gjorde inge särskilt på kvällen och vi deltog i earth hour.

Söndag: Mockade åt Extra och Kiren när jag gick ut. Körde extra med emil och sindy:) Mamma åkte med och extra kändes fin:) Han var bara "lite" het på hemvägen särskilt då det körde en bil förbi oss:D Han är så fin just nu så jag är jättenöjd:) Gjorde inte så mycket mer den dagen förutom att renbädda och hjälpte till med att ta in hästarna:) Nu för tiden så tar emil och jag in mest hästar på kvällen medans mamma och pappa tar ofta en eller två var. Gav min kanin mat och myste med honom en stund:)
Vid 9 satt jag och såg luftslottet som sprängdes. En jättebra film:)

Har inget särskilt att berätta om dagen så jag säger bara godnatt och imorgon blir det snabbjobb för 6 av våra hästar medan Extra ska få springa på rakbanan:)

Dryg fredag

Ja som rubriken säger så var det en dryg fredag gällande skolan: På gympan hade vi trojka dans och det var jätteroligt:) men nästa gång vi ska ha dans då blir det inte kul för då är det pardans och det hatar jag:@ Hamnar i fel takt hela tiden och vill inte bjuda upp någon så det blir inte så roligt:( Sedan på so:n var det dags för redovisning av vårat Japan arbete och böckerna som vi har läst för 8b. Fast först fick b:arna redovisa för oss.
På matten efter läsningen kunde jag inte koncentrera för 5 öreXD Var så j*vla övertrött och satt och tänkte på en viss person som är så underbar och hästarna såklart;) På no:n såg vi klart Apollo 13 och gjorde en filmanalys av den och till slut hade vi musik. Då redovisade jag låten "Losing" som jag tycker är så bra:) Har hört den ett x antal gånger och tröttnar aldrig på den:) Vi slutade 10 minuter tidigare idag så det var ju bra:) Kom hem vid 4 och har tagit det lugnt resten av dagen.
Nej imorgon blir det stallet hela dagen och köra lilla draken står på schemat:) Tyvärr går det inte så bra att rida de skolösa hästarna på åkern för det är fullt med is och man halkar runt hela tiden:(

Godnatt allihopa

Hos ellen just nu:)

Just nu är jag hos ellen och har jätteroligt:)


Tisdag och snabbjobb igen:)

Förlåt att jag inte har skrivit på några dagar men det har varit lite mycket att göra de senaste dagarna.
Men jag kan berätta om gårdagen:) Då var vi på travbanan för snabbjobb med 7 hästar igen, det var mycket att göra men roligt:) Först fick Joker och Sindy springa mot Lurifixen (Saras häst) och de sprang lite under tre minuter men Sindy tog minst 100 galopper så det var ju inte så bra. Men det var lite dramatiskt innan Sindy for ut på banan. Vi hade satt på henne en remontnosgrimma för att hon inte skulle gapa men det gjorde hon ändå och det slutade med att hon höll på att kväva sig:( Vi lyckades få av henne nosgrimman och hon fick bara ha nosremmen på huvudlaget. Vi beslöt sedan att jag skulle köra ett 1140 meters heat med henne för att jag skulle få köra henne på banan en gång innan kvalet och då sprang hon 3,10 utan galopper och ensam så då var hon jätteduktig:) Lilla, vilda Sindy O:) Efter det så blev det att duscha några hästar som redan hade fått springa och de var alla snälla och duscha:) Och Goldie hotade mig med bakbenet endast tre gånger så det var ju bra för annars brukar det vara minst 6-7 gånger:) Sedan kan man ju bara inte låta bli att skratta lite när lilla Kiren ska utXD Han var helt vild och pappa låg raklång i vagnen och blev nästan farträdd när Kiren kutade på och hade det superskojigtXD Vilken härlig häst!:) Och han är 10 år gammal fast fräsch och fin fortfarande:)
Vi kom hem ungefär 21.40 och då gjorde vi klart i stallet. Somnade halv tolv och vaknade 10 i 7 imorse. Åkte bil till v-by och hoppade på en skolbuss där till hammar. Jobbade en hel del på lektionerna idag fast på sista lektionen på lagpasset så pluggade jag nästan ingenting. Var helt hjärndöd.
Körde extra idag lite lugnt och han kändes fin:)

Godnatt på er alla!!:) Imorgon ska jag till tandläkaren så jag blir nog från klassrådet och en stund från svenskan.

Provlopp:D

Den här lördagen har varit perfekt för mig:) Åkte till travbanan för att köra provlopp med Extra och vad fin han kändes:D Extra och jag vann och 2:a kom emil med saga.Men han var inte så förtjust med långbrodden så jag längtar tills det är dags att ta bort den men nu tränar vi upp inför årsdebuten den 1:a maj på umåker:) Dessutom tog vi med oss lilla Max som vi duschade och det blev han jätteglad av:) När vi kom hem fick hästarna lunch och vi gjorde klart i stallet men pappa som hade stannat hemma från provloppen hade mockat alla boxar så det var bara att fylla på vatten och hö i boxarna:) Har annars bara tagit det lugnt resten av dagen:) Men vilket kanonväder det har varit!!<3:) Så varmt och skönt att vara ute och bara njuta av livet:) Längtar verkligen till sommaren!!!!:)
På tisdag blir det dags att fara på travbanan


Snabbjobb

Hej ursäkta att jag inte har skrivit tidigare men dataskrället har krånglat det har inte gått att blogga men nu gör jag ett nytt försök. Igår var hela familjen ner på travbanan med 7 hästar (!!!) Vi hade med oss Extra, Sindy, Joker, Kiren (Chakir), Hurre, Goldie och Cragge:) Vi tog "nya" lastbilen med plats för 5 hästar och bil med hästfinka. Det var en massa saker som skulle med och det trängdes på golvet i lastbilen och jag försökte byta från skolkläder till stallkläder medans vi åkte till banan och höll bara på att ramla ett par gånger. När vi kom fram selade vi på Extra, sindy och joker för ett heat på 1140:) Det blev värmning för Joker och Extra medans sindy bara sprang det heatet. Det körde vi på 3,08 för att Sindy skulle hänga med och hon såg jättefin ut:) Andra heatet sprang bara Extra och Joker:) Det var på 2140 m och sista varvet körde vi på 2,08 och extra kändes fin och taggad men han gilla inte banan så mycket eftersom att den var stenhård men annars var den bara bra så jag är nöjd och på lördag ska han få springa provlopp:) Sedan fick Chakir och Hurre gå snabbjobb och sedan Cragge och Goldie och de var jättefina och pigga:) Chakir såg ut som om han skulle kunna springa till månenXD 
Han har aldrig varit så bra i första snabbjobbet för året som den här gången så man är jättenöjd:)
Vi kom hem strax efter 10 på kvällen och vi var klara i stallet vid 11 tiden. Jag tog en dusch när jag kom in och somnade vid halv 12:) 

Godnatt allihopa:) 

Ursäkta...

Ursäkta att jag inte har bloggat de senaste dagarna men jag har inte haft tid så i morgon ska jag skriva ett längre inlägg.

Bildbomb

Ursäkta att jag inte har skrivit på några dagar men det har varit en hel del saker att göra på sistone. Ja men jag kan börja berätta vad jag gjorde i måndags:
Jobbade i stallet med att mocka, sopa, fylla vatten och hö och tränade Chakir och Extra:) Kiren kändes jättefin och mjuk och Extra lika pigg som vanligt:)

Tisdag: Gjorde inget särskilt utan jobbade på i stallet:) Sedan på kvällen var jag med Ellen en stund sen följde hon med mig hem och sov över:) Det var jätteroligt:)

Onsdag: Mamma jobbade från halv 8 till 4 och pappa, emil och elias åkte till skellefteå för att hämta en tank till lastbilen så ellen och jag jobbade i stallet:) Vi mockade, fyllde vatten, sopade, gav hästarna lunch och tränade Extra:) Sedansatt vi framför datorn och skrattade jättemycket:) Vi spelade Starshine en stund och det var jättelängesedan jag körde det så det var lite svårt men roligt:) Sedan blev ellen hämtad så jag har tagit det lugnt resten av dagen.

Nu blir det bildbomb med bilder som jag tog i måndags:D

Lilla Chakir<3

Ute och rider runt åkern med Chakir:)

På ridbanan:)

Hurre<3

Tjocka Dobrah med fölis i magen:)

Joker<3

Min lilla älskling<3

Macke<3

Aggabagga<3 (Quintelle)

Bästisar:)

Quintana<3

Rolle<3

Sur Bobo:)

Extra<3

Sura Busen efter en tupplur på Extras vintertäckeXD

Lurven<3 (Mina heter hon egentligen)

Micke<3 (Emils kanin)

Tina<3 (Elias kanin)

och till sist...

Lilla Gubben<3 (Min underbara lilla kanin som är en av alla mina älsklingar<3)

Godnatt på er alla!:D


Loooov!:D

Nu är det äntligen sportlov!:) Som jag har längtat!! Den här veckan var minst sagt hektiskt i skolan: ett prov osm jag fick alla rätt på (!!!), två läxförhör, jobbat igen i de ämnen som jag har legat efter i. Så nu är det i alla fall lugnt med skolarbete.
Tog det lugnt igår när jag kom hem för allt var klart och mamma hade redan kört Extra:) Han kändes fin, var alldeles het av sig och Joker hade svårt att hänga med lilla "draken" XD!
Åt middag vid 7 tiden sedan somnade jag i mammas och pappas säng en stund för att jag var jättetrött. Vaknade igen ca 10 minuter i åtta och då hade mamma, pappa och emil tagit in de hästar som var ute i hagarna, gett hästarna och kaninerna mat och vatten:) Tog det lugnt resten av kvällen och pappa tog det här med att jag ska börja köra storhästarna på travbanan och jag ska få börja med att köra Joker mot extra:) Pappa säger att jag få köra alla hästar förutom Hurre:) Det vore kul att få köra snabbjobb med Kiren:) Se upp!! Här kommer vi!!XD

Jobbade i stallet idag och red Dobrah:) Hon är jättepigg och vill bara springa men det är jätte halt ute så det går knappt att skritta:(

Ska rida två hästar i morgon, köra Extra, jobba i stallet och städa hos smådjuren imorgon så jag har mycket att göra:)


......

Red lite skrittdressyr med Rolle som kändes pigg och fin<3 Annars har jag inte gjort så mycket nytta ikväll förutom att hjälpa till med att ta in hästarna:) Lyssnar på lite låtar på youtube just nu och ska se Ice road truckers på 4:an en liten stund innan jag ska sova:)


Snart lov

Snart är det äntligen sportlov!:D Planerar att jobba i stallet, träna hästar, städa och att åka upp till mormor som bor i norrbotten:) Den här veckan har varit hektiskt när det gäller skolarbete. Det har varit två förhör, ett i engelska och ett i franska och var tvungen att jobba minst 10 tal i matteboken och dessutom var det flera franska uppgifter i arbetsboken som de andra gjorde när jag var sjuk förra veckan. Har även tränat lilla extra som kändes jättepigg och fin:) I måndags körde mamma och pappa en tur med Joker och Extra:) Pigga och fina småskruttar är dom:D
Ska nog träna Rolle idag:) Han blir nog jätteglad!:) Gammhästen som tror att han bara är två-tre år:)


RSS 2.0