Packa

Hallå allihopa!
Ska börja packa nu för att imorgon efter skolan så ska jag till Ida för att sedan dra vidare till travet och jobba i vinnarcirkeln. Efter det så ska jag sova över hos Ida och på lördag så ska jag till skolan och jobba på naturbruksdagen. Ska tillägga att jag går på Forslunda med inriktning på häst.

Stiftelsen - Vart jag än går

 
Underbar låt♥ Ni kan ju gissa vem som sjunger?!;) Ledtråd: Sjunger även i ett annat band som jag lyssnar på riktigt ofta.

Lägg din hand mot min kind

Hallå allihopa!
Igår så red jag lille Joker och Galanto. Första gången jag red Galanto så det var lite kul fast han var lite fjaskig men vi var bara ute och skrittade i en halv timme med mamma och Fanny. Han går inte jättefort men han var lite mer på tårna då det blåste mycket. 
Joker fick fara ut en stund i skogen då mamma och Helena skulle rida varsin häst så vi skrittade mest men travade även lite. Joker var lite överladdad men han svarade bra på halvhalterna så det underlättar lite. Sen när vi var inne i skogen och skrittade så kollade vi efter lingon och Joker gick med mulen nere i backen och luktade. 
Det var i alla fall jättemysigt:)
 
Sen så var Cragge en stor mupp av sig då jag satt utanför hans box och det hänger en korg med borstar utanför boxen. I alla fall så tog han en med munnen och jag märkte ingenting.......förrän han släppte borsten och jag fick den i huvudet så det gjorde rätt så ont:P Dessutom så var det en borste med en hård trärygg. 
Dessutom idag så råkade Cragge nocka till mig lite när han skulle in ifrån hagen:P 
Han är väldigt söt och snäll men världens största mupp när det gäller vissa saker.
Cragge ivåras:)
 

Sindy O

Ja. I helgen så lämnade vi tillbaka lilla Sindy O till hennes ägare i Kalix för att vi kände att hon inte hade något kvar att hämta på banan och hon ville inte tävla längre så då var det bästa beslutet. I alla fall så verkar hon trivas bra där hon står (det finns en massa mat där;)) så det gjorde det lite lättare. Men jag längtar redan till när vi ska fara och hälsa på henne nästa gång.
Tack för den här tiden Sindy! Vi saknar dig men vi kommer och hälsar på dig:)

Grejer ifrån Börjes

Innan vi for iväg till norge så hade vi beställt en massa grejer ifrån Börjes Tingsryd och det kom på torsdagen när jag höll på att packa ner hästarnas saker. Vi hade bl.a. beställt en förbygel till Joker och ett selunderlägg till honom men de hade skickat fel selunderlägg och förbygel var mörkblå i stället för vanlig blå färg som jag trodde att den skulle vara så vi ska skicka tillbaka det och nästa gång jag är inne på Royal eller Pegasus så ska jag köpa ett selunderlägg och en förbygel till min skrutt. 
Lite bilder på saker som jag köpte:
Ett par gråa ridbyxor, ett par australienska stigbyglar, en pad och ett glidskydd.
 

Varit inne på Hööks

Hallå allihopa! Ledsen för all dålig uppdatering men jag har haft fullt upp hela veckan så det har inte blivit av att skriva.
Men var inne på hööks idag och gissa vad jag köpte?!:) 
Den där repgrimman med tyglar som jag så gärna ha velat ha så jag passade på nu när vi liks skulle upp till norrbotten. 
179 kr fattigare men det var det värt

Hiss

Något jag vill hissa är tungbanden som är gjord av nylon. För det första så tycker hästarna mycket mer om dem än de som är gjorda av läder och de är mycket lättare att hålla mjuka. Joker t.ex. tycker att de av läder är jättejobbiga och det märker man på honom för att han försöker få av sig tungbandet hela tiden när man rider eller kör. När man har sådana av nylon så försöker han inte att få av sig det. 
Så hiss till dessa tungband:)

Linkin Park - Papercut


Blandade bilder del 1

Här kommer lite blandade bilder. 

Lady Gaga - You and I


Hiss

 

Full förberedelse

Just nu så håller jag på att förbereda inför resan till Norge imorgon bl.a. så håller jag på att skriva tidsinställda inlägg då jag inte kan gå in på internet när jag är i Norge så ni får nöja er med tidsinställda.

Bilder ifrån gårdagen

Här kommer lite bilder ifrån gårdagen

Maroon 5 ft. Wiz Khalifa - Payphone


There's no direction where I stand

Red endast Fanny för att mamma och Helena skulle ut med Quintelle och Galanto på en tur. Ja vad ska man säga om Fanny? Det första hon gjorde när mamma släppte ut oss var att hon skulle ner med huvudet och börja bocka så jag försöka hålla upp huvudet på henne och få henne att fokusera på att gå. Efter en stund gick det bra och då kunde vi gå några varv runt åkern. Först var hon spänd och då var det bara att jobba men sen så slappnade hon av mer men då började hon att slå med huvudet. 
Ska ut och rida henne en stund idag och då hoppas jag att det går lite bättre. 
Fanny i debuten

De är bäst!

Och så för 3:e året i rad visade Umåker var skåpet stå när de vann kunskapstävlingen Vi i travskolan för 3:e gången. De är verklien hur duktiga som helst och jag är stolt över att de är så grymt bra! Ett stort grattis till hela gänget!

Badning

Hallå allihopa!
Än så länge idag så har jag badat Fanta och Lilla Gubben och även hjälpt Emil att bada Sindy så nu är de rena och fina:) Eller ja, Sindy rullade sig i hagen när vi släppte ut henne så nu är hon dammig igen;)
 
Snart middag och sen blir det ut för att rida Quintelle och Fanny.
 
Bilder kommer

Pink - Blow me (one last kiss)


Vi i travskolan

Ja, just det. Glömde att säga att under dagen så kommer finalen av Vi i travskolan att arrangeras på Solvalla och för er som inte vet vad Vi i travskolan är så kan jag säga att det är en kunskapstävling för landets travskolor. Umåkers lag är i final och jag håller verkligen tummarna för dem, det är det bästa laget. 
2010 var jag med i finalen och då vann vi vilket var sjukt kul och underbart. Då gick finalen på Åby under SM-dagen och det var jätteskoj. Ska visa lite bilder när jag kommer åt dem i den andra datorn. 
 
Godnatt:)
 
 

Världens bästa Cragge<3

Har varit ute och kört världens finaste Cragge en stund idag och han var jättefin♥ Det var längesedan som han vart körd senast och vi var ute och skrittade ungefär i en kvart. Han vart verkligen jätteglad att få komma ut en stund och röra på sig och började t.o.m. att trava och passgånga lite men då fick jag säga åt honom att ta det lite lugnt och då vart han lite sur. Men mamma och pappa höll på att ge hästarna mat så då ville Cragge givetvis gå och äta så då fick vi gå in. Tror att jag ska ut och gå med honom imorgon men vi får se. 
Cragge och Ida. 
 
Imorgon blir det ut för att rida Fanny och Quintelle. Kan även hända att jag far ut en sväng och rider Joker barbacka men vi får se. Förresten så ska Joker kvala på Söndag:D Då ska vi upp till Bodö som ligger i nordnorge för att starta Kiren och kvala Joker så det ska bli grymt spännande. Dessutom så har jag en överraskning till er men vad det är det får ni veta någon annan gång;)
 
Vet ni vad en av de dummaste ideérna som jag någonsin haft? Jo att fara ut för att jogga i 23 plusgrader och jag har problem med värme så det gör jag inte om.
 
Godnatt:)

Galoppintervaller - Joker

Joker var den 2:a hästen som jag tränade och vi gick också lite galoppintervaller med Galanto. På vägen dit så vart det skritt och jogging innan vi svängde av på galoppstigen och travade till där vi brukar vända. Joker vände och tog två travsteg innan det bar av i full galopp och det är så otroligt härligt att susa fram på Jokers rygg. Sen så saktade av han av sig själv där han vet att han ska sakta av. Kloka skrutt♥
Sen så vände vi för att skritta och trava bort till "vändplatsen" och så susade vi iväg i full galopp och det är så otroligt underbart. Jag märkte att Joker har lite lättare för sig i galoppen när han går med tvärtåade fram och inte med bakvända. Så det var jättebra:) Sen så skrittade jag och Joker iväg medan mamma och Galanto skulle rida ännu en intervall. Dt var otroligt skönt att få skritta på långa tyglar ute i skogen och när mamma hade hunnit ikapp oss så skrittade och travade vi bort till en lite större väg. Skrittade hem och jag la stigbyglarna över sadeln och red utan dem en stund. 
Just det ja, vi skulle uppför en backe och då såg Joker något så han ville inte gå så Galanto fick samla mod på sig och gå först. 
 
Hemma så var det att stetcha, massera, godisstretcha, linimenta och ge kraftfoder innan de skulle tillbaka till beteshagen. 

Galoppintervaller - Quintelle

Hallå allihopa!
Under dagen så har jag tränat 2 hästar. Först var det Quintelle som skulle gå galoppintervaller och sedan Joker. Quintelle och jag for ut med mamma och Corallo och vi skulle rida två långa galoppintervaller i lite långsammare tempo för att Quintelle och Corallo måste få lite mer styrka i kroppen. På vägen dit så skrittade vi och joggade lite men när vi var på en smal och lite stenig väg så mötte vi en traktor och var tvungen att snabbt gå in på en skogsväg. När traktorn hade passerat så joggade vi vidare och in i skogen till där vi skulle vända. När jag fattade galopp sen så var det lite svårt för Quintelle att komma igång med galoppen så jag fick hjälpa henne lite men sen gick det jättefint och hon skötte sig hur bra som helst:) Så jag är jättenöjd med henne. 
I andra intervallern så gick det bättre med galopp ifrån början och hon galopperade nästan hela vägen. Fick ta igen henne lite vid en kurva och då vart det trav men efter två eller tre travsteg så var hon uppe i galopp igen. 
Skrittade och joggade hem men hon har världens konstigaste trav när man ska rida lätt då hon springer lite konstig med bakbenen så att det känns som om man blir som en säck potatis i sadeln men hon har lite problem att ta ut steget då hon har kort kropp och hon är stor och tung så hon får inte plats med benen när hon springer.
Bild jag tog senast innan jag skulle ut och rida Quintelle.

Just nu

Just nu så sitter jag och väntar på startlistor ifrån Umåker. Har ingen ponny som ska ut utan det är bara för att jag vill veta vilka det är som ska starta.
Ska sen ut och rida lite galoppintervaller med Joker och annars så har jag ingen som ska tränas så det är lugnt.

Saker som jag behöver

Lista på saker som jag behöver:
  1. Montésadel 
  2. Stegtyglar
  3. Montéstigläder 
  4. Glidskydd
  5. Säkerhetsstigbygel 
  6. Nya körhandskar
  7. Hoppschabrak 
  8. Förbygel
  9. Ett visir till hjälmen 
Och en massa andra saker men jag har kanske en montésadel på gång:)
 
 
 

...

Hallå allihopa! 
Jag tänker börja att skriva en artikelserie om olika hästraser och jag kommer att börja med shetlandsponnyn:)
Jag kommer att skriva om ursprung, exteriör, temperament, användningsområde och flera andra saker. Det kommer att vara blandat text och bilder. Hoppas att det blir bra:)
 
Fröken Sindy O:)
 

Saknar<3

Ibland så saknar jag min fina häst Hero som jag hade som ridhäst när jag var 10-12 år gammal. Han var lite fjaskig och man fick jobba en hel del med honom men det var en lärorik tid. 
 
På bilden är jag 11 år gammal.
 
 
 
 

Snabbjobb

Joker fick gå snabbjobb igår och pappa var jättenöjd med honom så nu ska han förmodligen kvala någonstans:) Joker fick gå mot Galanto och Lurifxen (Saras häst) och han gick kring 1.45 - 1.46 tempo med 2 galopper och var lite barnslig av sig men pappa tyckte att han var redo för kval så jag kommer att bli supernervös då det är dags. 
 
Har tänkt att köpa flätningsband, tävlingselunderlägg, tävlingsförbygel och ett fint pannband till Joker så att han blir fin. 
 
Den enda jag körde var Galanto och han fick även gå milslingan med Quintelle och en av Gunillas hästar och han tog i några få gånger och när han vart rädd så ökade han farten en del men annars var han bara lat. Men innan vi for ut och var på stallbacken så höll han på att sticka iväg några gånger då han vart fjantig och en gång så tvärvände han och höll på att sätta av så det var bara att hålla honom lugn. 
 
Annars så var det mest att pyssla med hästarna och lite andra saker. 
Gammal bild på Joker:) Måste fixa lite nya bilder.
 
 

Daughtry - Crashed


Hiss

Jag har tänkt att hissa en sak som är helt ovärdelig att ha i stallapoteket, nämligen denna blåspray. 
Varför jag vill hissa den är för att:
  • Den tar inte upp mycket plats.
  • Den är miljövänlig
  • Den torkar ut såren och skyddar mot smuts
  • Får man det på fingrarna är det inte svårt att tvätta bort den.
  • Den är inte stark och har ingen stark lukt.
En av de dåliga sakerna är att den lätt färgar av sig men det gör inte så mycket för min del. 
 

Älgens hus

Hallå allihopa!
Har varit på älgens hus som ligger utanför Bjurholm under dagen och det var riktigt häftigt. För det första så har jag aldrig sett älgar på mindre än 10 meters håll, än mindre klappat någon så det var häftigt att få se dem så lugna och harmoniska trots att det var en hel del folk där. Fick även klappa en av kalvarna där och de var hur lugna och snälla som helst. Tog det riktigt lugnt och försiktigt för att inte råka skrämma någon. Vi fick kolla på älgarna, se ett bildspel och vi fick ett rundtur i museet som de hade där och man lärde sig otroligt mycket av det.

Bilder kommer om jag kan ladda över bilder från mobilen

Under tiden så får ni en google bild på en älg:)

Mina fina 4-åriga pållar

Hallå allihopa!
 
Igår så gjorde jag en massa olika saker. Fyllde 2 eller 3 kartonger med grejor och gick ut med det i förrådet, städade Fantas bur, fixade lite hushållsysslor, cyklade till Rödåsel och tillbaka och så red jag Joker och Quintelle en stund. Quintelle fick gå lite serpentinbågar och hon kändes fin men hon var lite knepig på volten då hon slängde på huvudet men annars gick det bra. 
Joker red jag i ungefär en kvart och vi red lite lätt dressyr, bara lite halter och volter. Red han barbacka för att det kändes onödigt att ta sadeln när jag ändå bara skulle röra på honom. Joker var lugn och kändes jättefin så nu är jag nöjd:)
 
Jag är nöjd med båda två och imorgon ska de in på banan:) Quintelle ska ev gå intervaller och Joker ska springa på banan i ett snabbjobb. Hoppas att det går bra för att då ska han kanske kvala:)
 
Joker när han var 6 månader gammal. Trollungen, som har blivit stor♥

Förra veckan

Hallå allihopa!
 
Ida var här förra veckan och då gjorde vi lite olika saker. Bland annat så fick Ida fara ut och rida Extra då han skulle få röra på sig en stund. Han fick skritta en stund och de sköter sig jättebra båda två:) Fast Extra ville mest bara äta. 
Sen så har vi pysslat om Cragge, ridit Quintelle och Joker och så har vi hunnit en del andra saker. Bland annat så satt vi och spelade Pollux hästlycka till kl.3 på morgonen. Evighetsspelet. 
 
När vi red Quintelle och Joker så var det dressyr som stod på schemat. Quintelle tränade jag på lite olika ridvägar och vi skulle träna på halvhalter och vi provade på några framdelsvändningar och det gick jättebra:D Kanske inte perfekt men det är kul att kunna träna på nya saker.
 
På Joker kände man att han inte hade blivit riden i dressyr på ett tag då det var svårt att få honom koncentrerad men han kändes mjuk och och det gick lätt att träna på halter. 
 
Ida fick rida på två en stund var och de skötte sig kanonbra men jag ledde dem en stund i början för att se så att de sköter sig men sen fick Ida rida själv och det gick jättebra. Grymt nöja med dessa hästar som bara är 4år gammal och jag är nöjd över att Ida är så duktig och villig på att lära sig. 
 
Bilder kommer, måste bara fixa en sak först.
Idas sköthäst Bäckdalens Lasvegas på står på Stall 10B och vinner här lopp i Lycksele med Anna Eidegren Beijar. 
 

Tillbaka

Hallå allihopa!
Har jobbat de senaste dagarna uppe i Jörn så därför har det inte blivit någon uppdatering.
Kiren startade i torsdags och var 2:a utan pengar men han gjorde ett bra lopp då det kom en rejäl skur innan loppet och eftersom att mr Kiren INTE gillar geggig bana så gjorde han ett bra lopp då han först vart hängande i 3:e spår, sen så fick han backa sig ner till sista häst och sen när han attackerade fick han inte riktigt fäste och såg trött ut men spurtade bra på upploppet. Är riktigt nöjd med hästens prestation men det vart ju lite fel så det är bara att hitta nya lopp och komma igen. Vann loppet gjorde en bra häst som heter Trustworthy Ås och tränas utav en duktig tränare som heter Henrik Svensson och jag tycker att den hästen var en välförtjänt vinnare.

Takida - Fire away


RSS 2.0