Dead By April - Calling


Ingen rubrik

Sitter just och tittar på kriteriet ifrån Solvalla på Tv:n. Har sett Oaks och Fascination (stavning?) vann. Fick rysningar när jag såg loppet! Vilken häst! Nu är det finalen av Kriteriet kvar och Masters du trot (tror jag att det hette).

Provloppet

Tänkte skriva lite om provloppet i onsdags. For in till på banan vid 5-tiden och började att sela och göra klart för att värma när vi kom fram. Körde tre bakvarv innan det var dags att volta och göra några provstarter. Det gick riktigt bra och sedan körde vi in i stallet igen (Det var en till som körde en häst med mig och Dean Goj i värmningen). 
Tog av vagnen, la på täcke och hämtade nummerbrickan. Sedan fokuserade jag på provloppet. Selade igen och for ut en stund innan defilering. 
Så vart det defilering och sen började vi att volta. Vi var 3 st i provloppet och det tyckte jag var lagomt. Det var 2 provstarter men det hade de i tornet missat så det blev lite strul men det gick bra och när den giltliga starten gick iväg så la jag mig sist och var kvar där till upploppet då en av de andra hästarna gick ut och vi var 2:a i mål:) Jag är jätteglad och stolt! Så häftigt, jag har kört mitt första provlopp och har 14 st kvar innan licensen. Blir grymt spännande!
Har tyvärr inga bilder:(

tAKiDA - Swallow (Until You're gone)

Favvogruppen har gjort det igen! Skrivit ännu en fantastisk låt som jag tror att jag har lyssnat på minst 10 ggr sedan jag kom hem idag. 

Provlopp ikväll:)

Ikväll så kör jag mitt första provlopp med storhäst! Ska bli sjukt spännande och jag har spår 3 av 3 ekipage så det är lagomt att börja med. Får köra skolans häst Dean Goj, en snäll och rutinerad häst som är grymt fin att köra så jag är taggad! Dessutom så ska Galanto vara med i provloppet:) Han har spår 1.
 

Ingen rubrik

Sitter och vet inte riktigt vad jag ska göra men efter skolan så ska jag hem och plugga. Utrustning, ......... och lite på ...........
Väntar på en sak men säger inte vad det är;)
Är det någon som kan eller vill gissa på vad det är?

Kelly Clarkson - Dark Side

 
Grym låt!

Galanto

Hallå!
Sitter just nu i klassrummet och har nästan inget att göra. Skrev inget om igår för att jag var grymt trött när allt var klart i stallet.
Red lilla Galanto igår på en lugn tur med mamma och Horgen Even. Det gick riktigt bra och Galanto var lite pigg på hemvägen men annars så var han hyfsat seg av sig;)

Skriver på skoldatorn så jag har inga bilder:P

Måndag till Lördag

Hej! Skriver en kort sammanfattning om vad som har hänt de senaste dagarna.
Måndag: Då var det kval för Corallo och start för Kiren. Kiren var ute i lopp 2 och hade spår 5. Han laddade från start men fick dödens och då brukar det aldrig gå bra men den här gången så vart han 4:a i mål så fatta vilken bra prestation han gjorde. 
Corallo klarade kvalet och gick 22,3. Skötte sig exemplariskt så vi är jättenöjda:)
Tisdag: Minns inte riktigt vad jag gjorde. Inget särskilt tror jag.
Onsdag: Skulle egentligen ha kört provlopp men det vart inställt så ska köra nästa vecka. 
Torsdag: Har världens sämsta minne men körde Cragge i alla fall. Han var grymt fin och snäll så jag är glad.
Fredag: Tränade ingen då men åkte på en huvudvärk så jag tog det lugnt nästan hela kvällen. 
Lördag:  Jobbade i stallet hela dagen. Mockade stallet, fyllde på vatten och spån, gav hästarna lunch, sopade, fixade och massa annat. Tränade Cragge och Joker. Red Joker barbacka några varv runt åkern och hade repgrimman. Det gick riktigt bra och Joker är grymt snäll att rida så jag är jättenöjd:) Sen var det då Cragges tur och vi promenerade runt åkern med speedcarten. Det gick också jättebra men Cragge vart rädd en gång och jag hade lite långa tömmar och då när han började att trava så låg jag raklång en bit men kortade tömmarna sen. 
Tog även och pysslade om fina Extra♥ Han är så söt och fin♥ Passade på att ta en kort promenad så blev han lite gladare:) Mitt hjärta♥
Just det, ja! Jag fick hem ett paket med kläder som vi hade beställt och de är provade. Det mesta passade bra förutom ett par byxor som ska skickas tillbaka. Har dessutom tonat håret så nu är det brunt:) 

Ingen rubrik

Ledsen att jag inte hinner skriva men jag måste plugga. Återkommer imorgon med ett längre inlägg.

Ingen rubrik

Ursäkta att jag inte har skrivit under dagen men jag har mycket annat som ska göras. Har mest jobbat i stallet och pluggat under dagen. Imorgon blir det trav på Umåker med Kiren som startar och Corallo ska kvala. Så jag kommer att vara riktigt nervös. Tyvärr så kommer jag inte att hinna se det då jag går i skolan.

Sen när jag kommer hem så ska jag köra Cragge, rida Horgen Even (Helge) och Joker. Efter det så lär jag vara riktigt trött så vi får se om jag hinner uppdatera.

Vill även tillägga att jag hade besöksrekord igår:) Så tack till alla som läser.

Diss

Här kommer första dissen. Jag dissar färgade stigbyglar för att det blir lite för mycket för min smak och de är ofta riktigt dyra.Tycker helst att stigbyglar ska vara metallfärg och att det ska vara säkershetsstigbyglar. Inget annat. 
Men det är upp till var och en vad man vill ha men jag skulle inte vilja ha några färgade stigbyglar. 

Montébyxorna

Just det, tänkte visa någon bild på montébyxorna som jag köpte i Skellefteå under midsommartravet.
Märket är Equipage och de kostade 199 kr:)
 
De är bekväma men lite stora så jag ska nog sy fast bälteshållare.

Dressyrpass med Joker, Galanto och Quintelle.

 Hallå allihopa!
 
Har mest jobbat i stallet idag och red tre dressyrpass. Ett med Joker, ett med Galanto och ett med Tella (Quintelle)  . Började med Joker och provade den nya repgrimman med tyglar på honom och det var lite jobbigt i början för att han fattade inte riktigt (har aldrig haft bettlöst på honom) men sen gick det mycket bra och jag var nöjd:) Red lite på volt, lite serpentiner och finslipade halvhalterna. Jäkligt fin har han hunnit bli under dessa månader.

Mitt ♥
 
Sen var det Galantos tur och han var mest bara fjantig:P Skulle mest skygga och vända men vi lyckades även jobba en stund och han kändes mjuk och riktigt fin. Jobbade mest på volt.
 
Tillslut muppen Tellas (Quintelles) tur och hon var nästan som Quintana brukade vara. Lite jäklig med en, skulle vända tjorva men tillslut så gick det bra att jobba och då kändes hon bra. Jobbade så gott det gick på volt men även lite halter och sådanrt.
 

Panetoz - Dansa Pausa


<3

Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går
Om ditt hjärta slår, kommer jag känna av din själ vart jag än går♥

Funderar

Ska ta och plugga lite mer nu. Har prov på måndag om visitation, hästens gångarter och kroppsdelar. Sen ska jag bli färdig med två inlämningsuppgifter ( i biologi och naturbruk) så snart som möjligt och nästa fredag är det matteprov så det är bara att plugga.
Skulle egentligen varit ute och kört Extra en stund under dagen men vädret var uruselt så det gick inte. Får ta det någon annan dag. 
 
I tisdags så pratade jag med en av mina klasskamrater när vi hade naturbruk. Vi skulle fixa en uppgift och höll på att renskriva den, då sa hon att jag kunde prata på och orden i princip bara forsade ur mig. Jag vet inte hur mycket jag pratade på men det kändes mycket bättre efteråt och jag nu är jag ännu mer självsäker och att jag gjorde rätt val. Att stanna här i Umeå och gå på gymnasiet istället för att flytta, så har jag nära till mina lyckopiller (djuren) och mina vänner när jag mår uselt psykiskt. 
 
Nåja ut och träna lite hästar imorgon så godnatt.

Blandade bilder del 2



Det var lite blandade bilder och fler sådana inlägg kommer.

Cragge

Passade på att att fara ut rida Cragge en stund:) Han var grymt fin och mysig. Red bara lite på volt och ett varv runt åkern då han knappt har blivit riden på 1 år.
Han gick mest på långa tyglar och filosofera på och det trivs han bäst med.

But as they laid him in the ground. Her heart would sing without a sound.

Har haft en lugn dag med rätt så många lektioner så jag valde att ha en lugn kväll. 
Skulle skriva på naturbruksarbetet som vi har i uppgift. Glömde givetvis den i skåpet! Haha. 
 
Har inte så mycket att skriva om egentligen förutom att jag vill ut och tävla i ponnytrav igen. Har sett startlistor till flera tävlingar runt om i landet och jag saknar tävlandet hemskt mycket. Vill gärna tävla igen men vi får se hur det blir. 
 
Finaste Dobrah♥

I'm the one crazy after all

Hallå allihopa!
 
Jag har då varit ute och ridit grabbarna Joker och Horgen Even. Först fick Joker gå en tur med en galoppintervall i och han var framåt men han skulle gå in på varenda infart och gårdsplan *host,host* så det är lite typiskt Joker. 
Han var grym i galoppen idag fast det tog lite tid med fattningen men han galopperade i bra tempo, var reglerbar och  tyckte att det var jätteskoj. 
 
Sen så var det Horgen Evens tur. Vi for ut på en skritt- och travtur i skogen bort mot storvägen (ska förklara den vägen någongång) och tränade lite på halvhalter då en viss häst blev stark och pigg. Men han var jättefin och längtar tills nästa gång jag ska rida honom nästa gång :)
 
Annars så var det att ta in hästar, fodra och lite andra saker att göra. Tog in Max och Extra samtidigt. Max sprang ca 2 meter före mig och Extra 2 meter efter mig;) 
 
Förresten, jag blev sugen på att sy fler huvor och huvudlagsunderlägg. Ska jag ta och göra det eller inte?
Huvan på bilden har jag sytt:)
 

One Direction - One Thing

 
Haha jag lyssnar faktiskt lite på One Direction men jag har bara hört två av deras låtar och det här är den ena.

Ut och rida

Snart ut för att rida Joker och Horgen Even. Joker ska gå en galoppintervall + lufsa runt på långa tyglar i skogen medan Horgen Even går en lättare tur med skritt och trav.

Har tänkt senare i veckan att fara ut med min skrutt i skogen en stund och spexa runt lite. Har inte kört honom sedan Lycksele (snart 2 månader!!)

It's kinda hard, when you lay your heart on a one way street

Idag så har jag bara tränat Galanto. Vi for ut på en ridtur med mamma och Corallo. Galanto var superseg i skritten men när vi travade så var han lite piggare och när vi red en galoppintervall var han galet pigg. Vi red bakom Corallo så jag fick kämpa för att han inte skulle springa i Corallo. Men Galanto ville tävla och springa fort så det var jätteskoj:)
 
Sen en sak som gjorde min dag var när jag gick för att hämta Galanto. Gick in i hagen och då kom Joker galopperande fram till mig och tvärstannade:'D Min fina, lilla skrutt ville prata lite och sen när han förstod att det var Galanto som skulle in då gick han iväg. Men det gjorde verkligen min dag<3
 
Är det någonting jag vill säga att jag är en känslostorm och jag vet inte alltid hur jag mår. Ibland kan jag vara hur glad, uppåt och energisk medan ibland så vet jag inte om jag orkar med något alls, jag blir deppad och får kraftig ångest. Har vissa perioder trott att jag är manodepressiv men jag börjar bli allt mindre och mindre säker på det. Men hästarna och mina andra djur har alltid varit mina lyckopiller. De får mig att le och bli glad alla dagar om året. Man sköter om dem och ger dem uppskattning och kärlek. Det man får tillbaka är uppskattning och tillit. 
Som om ni ser mig och jag ser deppad och ångestfylld ut så är jag inne på en av mina dåliga perioder. 

Två av mina lyckopiller: Extra och Dobrinah. 

Daughtry - Outta my head


V75

 Hallå allihopa!
 
Idag så var det V75 på skelleftetravet och vi for det med Kiren och Max. Kiren skulle ut i lopp 5 (V75-1) och det var nervöst värre. I alla fall så var Kiren grymt fin i värmningen och sprang för att spexa lite. Precis så ska han vara vilken var en lättnad. Sen så skulle vi rycka skorna och plasta hovarna. 
Ca 10 min innan defileringen till loppet så selade vi klart Kiren och sen kom Petter som då skulle köra. 
 
De for ut till loppet och jag gick till publikplatsen för att se. Usch va nervös jag var. Jag hade säkert över 200 i puls, jag ville kräkas, befinna mig på en annan plats, dö och allt möjligt. Egentligen så undrar man ju varför man håller på med trav om man ska vara så nerövs hela tiden men det är lite av tjusningen med trav. 
 
Kiren gjorde ett kanonlopp men en häst framför honom vart trött och saktade ner så Kiren fick backa och det fanns ingen lucka så i sista kurvan låg Kiren sist. Men han tog sig ut och spurtade längst ute i banan. Det var en rejäl spurt av honom. Han vart 2:a utan pengar på tiden 1,12,9 men hade haft en mer framskjuten placering och ett nytt rekord om han inte hästen framför honom hade blivit trött. 
 
Vi är jättenöjda med gamle Kiren och Petter var också nöjd. Så det var en bra dag. 

Älskade Kiren<3
 
Sen så vann jättefina Faksen J:R Steggbest minne före Hallsta Lotus. Grattis till kretsen omkring J:r:)
J:r vann på tiden 1,20,4! 
 
Slänger in mer bilder någon annan gång
 

Ingen rubrik

Ja, idag gäller det! V75 på skellefteå och vi ska var där tidigt så att vi inte ska behöva stressa, ta det lugnt och hinna titta på lopp och umågås med folk. Ja så ser det ut. 
Och till Ida, jag ordnade fram en bra bild. Visst är han fin:)

For the first time you can open up your eyes

Hallå och ledsen för att jag har varit dålig på att uppdatera men det har varit en del annat att göra också. 
Grabbarna Corallo och Galantos provlopp gick jättebra ialla fall. Galanto gick ut i det första provloppet och vi hade inte så stora förhoppningar på honom men han tog i och var 2:a i mål. Vilket vi var jättestolta över att han skötte sig och tog i. Även efter mål så tog han i. Så ni kan gissa vem som är glad:D 
Corallo gick ut i tredje provloppet och han skötte sig exemplariskt och var 3:a i mål så nu närmar han sig kval med stormsteg. 
Jag är jättenöjd med båda grabbarna:) De är jätteduktiga och fina<3
Bilder på Galanto:



Bilder på Corallo:


Skriver lite mer senare.

Provlopp ikväll

Ja sitter i skolan nu och ska ha svenska snart. Ikväll blir det provlopp med Galanto och Corallo så det blir spännande. Hoppas bara att Galanto tar i den här gången också. Han har överaskat positivt på sistone.

Minne...Finner inga ord<3


V75 på lördag

Japp då är det dags igen... Kiren ska starta och det blir i Silverdivisionen på skelleftetravet på lördag. Det ska bli grymt kul och spännande men jag kommer att vara äckligt nervös som vanligt. Det är jättebra hästar i loppet också bl.a. Parkin så det blir en utmaning. Jag hoppas och tror på en bra chans men vi är nöjda om han gör ett bra lopp och kan få med sig en slant. 
Spår 4 är inge dåligt spår så peppar, peppar.

Daughtry - Life after you


Galoppintervaller - Joker och Quintelle

Hallå allihopa!
 
Ledsen för den dåliga uppdateringen men hade fullt upp med at tjobba i vinnarcirkeln i fredags och i lördags så jobbade jag med ponnyridningen på naturbruksdagen som skolan hade. Sov över hos Ida och det var kul att få vara hos henne då det blir för sällan. Men var jätteförkyld till söndagen och tog det hyfsat lugnt men mockade stallet, gav hästarna lunch och vatten och red två pass galoppintervaller. Ett med Joker och ett med Quintelle. Red först Joker och han fick gå med Galanto. Red två långa galoppintervaller i lugnare tempo än vanligt för att han skulle få jobba upp lite mer styrka och för at than skulle få träna på att gå lite långsammare galopp. Han var grymt fin men skulle springa med mulen i backen rätt så ofta. Kanske framtida spårningshäst;) Sen fattade han inte riktigt att han skulle gå i långsammare galopp men tillslut gick det också. Nu blir det vaccination för trollungen och sen ev. snabbjobb och kval. 
 
Quintelle fick också gå två långa och hon var lite laddad i början och slog bakut en gång men annars så skötte hon sig. Hon kändes riktigt stark och fin och en tanke dök upp: Undrar hur fort hon skulle springa om man skulle rida snabba intervaller. Någon gång skulle jag vilja prova det men vi får se när det blir. 

RSS 2.0