I'm coming home......

Jag skriver lite snabbt om onsdagen och torsdagen då jag snart ska sova.
I onsdags så fixade jag med de vanliga sysslorna som jag brukar ta hand om men förutom det så red jag två hästar: Stenegårds Odin och Neslands Tor. Odin var jättepigg och het men supersnäll:D Vi red ut i skogen över stock och sten. Odin var jättepigg och tyckte att det var supermysigt att fara ut på en tur:)

Tor var jättelugn och fin att rida och man kan inte tro att han är tre år, han är så snäll, fin och lugn:) Vi skrittade ut i skogen.

Idag så har jag förutom de vanliga sysslorna fodrat alla hästar som en av mina handledare har. Annars så har det varit en hel del borstande, tvättande, bärande och sopande o.s.v.

Det var då min näst sista praodag här:( Det känns förstås tråkigt att det redan tar slut men samtidigt har jag börjat få en hel del hemlängtan, så det känns lite bra ändå.
Längtar då absolut inte tills det att skolan börjar. Tur att vi har höstlov nästa vecka:) Så tre veckor ledigt på raken är inte så dumt:)

Godnatt alla underbara läsare:)


Some peace of mind

Här kommer bilder på hästar som jag har ridit under praoen:)


Sluggo (Han red jag i lördags)


Neslands Tor (Han har jag ridit två-tre gånger)


Min favorit: Smällfaksen (Har ridit honom tre gånger tror jag)


Stenegårds Odin (Red honom igår)


Björlifaks (Red honom igår)



Nero (Han red jag förra tisdagen och föll av)

Japp det var alla.

Far ut och rider Smällfaksen imorgon innan jag far till Bergsåker.



Tisdag

Idag så har jag haft en del att göra, började med att byta täcken och släppa ut de hästar som jag brukar släppa ut. Sedan sopade jag ute i stallgången som jag hjälper till i. Sen åt jag frukost innan det var dags för att gå ut  och ta in hästar som skulle in och köras.
Jag får med och körde två hästar i pullerten: Smällfaksen och Filofax. Först med Smällfaksen och han var jättefin och snäll och senare ut med Filofax och han var också jättefin:)
Sen har jag skött om några hästar som tränade och efter lunchen tog jag in och skötte om några hästar som bl.a Järvsöfaks:) Jättesnäll är han att pyssla om men något pigg att leda;)

När jag sen vart ledig så har jag inte gjort så mycket. Kollat lite på datorn och TV:n plus att jag åt middag som idag bestod av pannkakor som mamma hade skickat med:) Jättegott:)

Godnatt, ska upp halv 6 imorgon:)

P.S. Kommentera gärna:)


Fullt upp:)

Hej ursäkta att jag inte har skrivit nå mer men jag har varit så trött på kvällarna att jag inte har orkat.

Onsdag: I onsdags så hjälpte jag som vanligt med att släppa ut hästarnaoch fixa i stallet innan frukosten. Sen skulle alla skötarna åka på kurs så jag for ut och red på en jättesnäll och fin hingst som heter Smällfaksen:) (En bild på honom kommer.) Han var jättesnäll och urgullig att rida:) For ut i skogen och skrittade:) 
När jag kom tillbaka så skötte jag om honom och senare åt jag lunch. När lunchen var slut så kom det en tjej som skulle hjälpa mig med att ta in och fodra alla hästar. Jag var helt slut i benen och armarna allt var klart. Tror att jag tog in 16st och alla är inte världens lugnaste att leda. En av hästarna jag tog in var Järvsöfaks:D Han var jättepigg och skuttig för att vara 17år:) Sen tog jag det lugnt hela kvällen. Såg på travet från Solvalla.

Torsdag: I Tordags så var det några som skulle gå banjobb så jag hjälpte till med att göra dem klara. Sen fick jag följa med en av de andra praktikanterna och köra i pullerten först med Smällfaksen och sedan Aspe Olov. Körde lite grann och det gick jättebra:) 
På eftermiddagen så pysslade jag om några hästar.En av dem var Järvsöfaks:D Han var jättesnäll att pyssla om och tyckte att det var jätteskönt att bli kliad:) Vilken underbar häst<3
Somnade vid 22-22.30  Det är jättekallt i rummet så jag måste ha en varm långärmad tröja när jag ska sova.

Fredag: I fredags var jag ute och red en jättefin hingst som heter Neslands Tor:) Han var en av de snällaste hästar jag någonsin ridit:) Helt underbar var han och supermysig:) När jag kom tillbaka så vart han ompysslad och tyckte att det var jättemysigt:) Det var trav på Hagmyren så några hästar sartade där och några skulle till Bergsåker och starta senare så det vart lite stressigt.
När vi kom till Bergsåker så hämtade jag en skottkärra och mockade Horsecombin innan jag gick och hälsade på mamma, pappa, Emil, farfar, Kiren och Max som hade kommit för att Kiren skulle starta:)
Sedan vart det ganska lugnt innan Kirens värmning:) Han såg lika strålande ut som vanligt:) Min fina, lilla häst<3 Kunde inte fota då kameran inte funkar så bra i mörker:(
Sedan såg jag snabbloppet för kallblod med en massa kallblod härifrån och Hallsta Lotus vann före Fakse och 3:a kom Bongsbofax. Sen selade jag på Faxtindra, ett jättefint sto som var supersnäll:)
Sen vart det dags för Kirens lop poch han var jätteduktig 5:a på 14,8 efter att ha suttit fast invändigt och haft
lite tur med att komma loss på upploppet:) Superduktig häst<3
Sen skulle Guli Järven ut och han vann på nytt svenskt rekord:)
i tionde loppet sprang Faxtindra och hon kom 2:a:) Skötte om henne sedan efter loppet, vilken snäll och mysig häst:)
Mamma skickade med lite mat tillbaka och sedan sa jag hejdå innan jag hjälpte till att lasta. Åkte sedan tillbaka till gården och somnade vid halv ett.

Lovar att jag ska skriva mer imorgon för nu ska jag gå och duscha och sedan sova så godnatt:)


Två dagar

Japp då var mina två första dagar på praon avklarade:) Jag trivs jättemycket och har fått jobba ganska mycket:)
Första dagen fick jag börja med att ta och leda ut Clouds Above, Hovfaksen och Vår Kakse till hagarna:) De var pigga och busiga alla tre:)
Sedan har jag mockat, spånat i stallet. Borstat, duschat, selat och pysslat om några hästar:) Åkte även med när en av skötarna for ut och körde en häst med pullertvagn:) Det var jätteroligt:D

Idag så vaknade jag än en gång 05.30 :) Steg upp och gick för att byta om sen drack jag en kopp kaffe för att hålla mig pigg och sen började jag att jobba. Tog ut 6st hästar den här morgonen och hö till dem. Så det vart lite jobb:) Sen fick jag spåna en av boxarna till en av de jag hade släppt ut:) Åt frukost sen och gick ut för att hjälpa till med att sela de hästar som skulle tränas. Medans de var ute på första turen så la jag betfor i krubborna och sen när de var tillbaka fick jag sela av en häst för att sedan följa med en av skötarna till valackhagen och lära mig att känna igen hästarna. Skulle ta in en valack och det var lite lerigt så jag fastnade med foten i leran och ramladeXD Så jag vart lite lerig. Typiskt migX)

Sen for jag ut och red en jättefin treårig kallblodshingst som heter Nero:) Han var jättefin och jätepigg så jag höll mig inärheten av gården nu när det var första gången jag skulle rida honom och när jag var på väg tillbaka var han pigg och började bocka lite. Men sen kom det en bil som saktade ner och skulle ta sig försiktigt förbi, då vart Nero rädd och tvärvände och jag hann inte med så jag föll av. Han som körde bilen klev ut och frågade hur jag mådde. Jag mådde bra förutom att jag hade lite ont i knäet och baksidan av låret. Tack och lov så ramlade jag av utanför gården och Nero sprang bara bort till valackhagen så det vart lätt att fånga honom.
Jag haltade lite först men sen vart jag bättre så det är ingen fara med mig:)

Ägnade sen tid åt att tvätta vagnar och att pyssla om hästar:)

Bilder kommer

05.30 är det dags att stiga upp:)

Framme:)

Japp då är man i Hudiksvall:) Ska praoa hos Jan-Olov Persson i två veckor så jag kommer att få jobba mycket. Mamma fick skjutsa mig, det är ca 35 mil hemifrån och tog ca 4 timmar.

Har kollat runt på gården, hälsat på unghästarna och hälsat på Järvsöfaks:) Imorgon ska jag vara uppe tidigt eftersom att jag börjar halv 7:)
Hurre startar imorgon på umåker så jag får se loppet på datorn.

Godnatt:)

Well it's my life

Vet att jag skulle ha skrivit tidigare men kom inte på vad jag skulle skriva så det kommer nu:) Igår när jag kom hem från skolan så körde jag Joker:D Han var underbar:D Skulle dra däck och han var jätteduktig, men något het av sig;) Låg endast raklång första varvet och hade skitlånga tömmar för pappa hade haft dem när han körde Fanny. Sen hjälpte jag mamma och emil med att fixa klart stallet då pappa inte är hemma.
Sen gick vi in och åt middag. Det vart tacogratäng (vegetarisk till mig):)
Sen gick vi ut och tog in hästarna och sedan tog vi det lugnt.

Idag har jag kört Extra och ridit Joker:D
Extra, som inte har blivit så mycket tränad på sistone kämpade och låg på bettet rejält även när han var trött:) Han fick upp flåset rejält.
Min lilla kämpe<3
Sedan fick han stå inne med täcke för att torka och oj vad sur han vartX) Jag tog in Joker och pysslade om honom och skulle gå för att hämta lokselen då vi såg att det var punka på ena rockardhjulet. Tusan också. Så istället så for jag ut och red:) Vi skrittade endast och red lite runt åkern och efter vägen. Jättesnäll och lugn var han fast på hemvägen så såg vi en hund och började han att trippa rejält:)
Sen for vi in till rödåsel för att jag var tvungen att ladda kontantkortet och mamma behövde köpa lite saker.
När vi kom hem åt vi middag och såg på travet och sen har jag packat:)

Nej nu orkar jag inte att skriva mer, godnatt:) Ska upp tidigt för att mamma ska skjutsa mig till Hudiksvall:)


It's my life

Hej allihopa!:)
Kiren och Hurre var ute och starta igår:) Kirens lopp hann jag inte se då det började 15.20 och jag sluta 14.50 och bussen kör förbi travbanan strax innan 16.00:( Kiren var en riktigt duktig 3:a på 13,9 ak. Mycket nöjd:) Sen skulle Hurre ut och springa i 11:e loppet men han galopperade:/ Han och sina spöken i sitt lilla huvud:/ Så han ut och starta på måndag på umåker igen. Är i Hudiksvall då så jag får se loppet på liven:) Hoppas att han sköter sig.

Idag i skolan så jobbade jag med svenskan och engelskan på lagpasset och sen på svenskan så fick jag skriva klart svaren på SO - provet från förra veckan. Hade VG då jag bara hade svarat på åtta frågor så det kanske blir ett MVG:) Hoppas, hoppas, hoppas. På SO:n pratade vi om samhällsekonomi. Sen vart musiken inställd så vi fick en timmes rast:D Härligt:D Jag, Karro och Lovisa satt i oasen och spelade kort:) På franskan fick vi tillbaka provet som vi gjorde i fredags: 29/30 vart det!!:D Supernöjd!!

Kom hem vid 4 och åt middag innan jag gick ut och tog in Cragge för att pappa skulle köra honom. Körde sen Extra:) Han fick dra lite däck så vi skrittade endast:) Kändes avkopplande och bra. Har inte gjort så mycket. Har mycket att plugga och är nästan klar med engelskan som ska in imorgon:)

Några bra låtar:

Takida - The burning heart:
http://www.youtube.com/watch?v=6lGxvuiwOgo

Takida - It's my life:
http://www.youtube.com/watch?v=UChWKOaX5Cg&NR=1

Takida - Willow and dead:
http://www.youtube.com/watch?v=Fxh3kGdhrnY&NR=1

Takida - Reason to cry:
http://www.youtube.com/watch?v=0g8qQwqN3ns

Godnatt:)

Frågestund på bloggen....

Som rubriken lyder så är det alltså frågestund på bloggen:) Fråga mig vad som helst för jag vill gärna svara om ni har frågor. Ställ så många ni vill!!:)

Fallen ängel

Har just läst ut den helt fantastiska boken "Fallen ängel":D Vilken otroligt bra bok det är och lika BEROENDEFRAMKALLANDE som Twilight!! Fast den handlar om änglar och inte vampyrer. Tycker den är helt otrolig och här kommer ett litet utdrag ur boken:

Han log. "Vad gör du på söndag kväll?"
Jag fnös. Av misstag. "Bjuder du ut mig?"
"Du börjar bli stöddig. Jag gillar det, min ängel."

Nästa gång jag ska till Umeå ska jag köpa andra boken som heter "Förlorad ängel"

Senare ikväll kommer ett längre inlägg

Söndag

Idag var det inte så dumt:) Har myst med mina fina filurer Cragge, Kiren och Hurre när vi plockade ner beteshagarna:) De är så fina, nyfikna och mysiga<3 Kiren ska ju ha koll på allt man gör så han kommer gärna till en för att bli klappad eller kliad:)


Sen har jag kört Joker och Extra:) Först körde jag Joker med lokselen runt åkern och drog däck. De två första varven låg jag bara raklång i vagnen för att han var så j*kla het. Sen fick mamma vara snabb med att sätta fast däcket i vagnen och Joker (som inte kan stå stilla) var helt vild och precis när däcket var fast så kastade han sig fram i ett stort skutt och började trava några meter men jag fick han till att skritta:) Hehe min lilla trollunge<3 Han är så underbar att köra<3
Han var väldigt het hela träningspasset men duktig och fick godis efteråt:)


(Joker från i somras)

Extra var jag ut och joggade en stund på västra sidan av älven och kändes fin men lite lat då han sprang själv:) Vi var inte ute så länge då det började att bli mörkt och väldigt kallt.

Vid halv 8 fick hästarna komma in och Rolle var jättepigg och skulle absolut springa in i stallet genom alla vattenpölar och alltXD Han beter sig som den unghäst han inte är men det märks att hösten är en av hans favoritårstider:) Det är då han är som näst vildast:)

Tänker redovisa års resultat med en tävlingsdag kvar:

Års resultat för Sindy O:
21 starter
0-8-4
3000 kr insprunget
Snabbaste tid iår: 2,43,9

Års resultat för Extra:
17 starter
2-4-1
5825kr insprunget
Snabbaste tid iår: 1,53,4

Mitt tränarresultat:
38 starter
2-12-5
8825 kr

Är sjukt stolt över båda ponnysötisarna<3 Är så sjukt nöjd med Extra den här säsongen för han har sänkt rekord och visar verkligen att han vill och kan springa<3 Han är bara bäst<3

Be strong

Tjenare allihopa!:)
Är tillbaka efter en dryg lunginflammation som har gått mig på nerverna men nu är jag helt frisk och taggad till tusen för att jobba, åka på prao och ta hand om mina sötisar:) Är dock inte lika taggad på att plugga. Har 3 arbeten som ska in i veckan + en redovisning. Ska skriva klart två noveller till svenskan och till engelskan ska jag göra ett arbete om den Sibiriska tigern. Det går faktiskt ganska bra:)

Extra och jag var med i Klubbmästerskapen som arrangerades i onsdags:) Först var det tänkt att jag skulle både köra Sindy och Extra men eftersom att jag var jättedålig så det blev ändrat så att Emil skulle köra båda men eftersom Extra stod på galna tillägg så körde jag. Extra var helt underbar och trots att jag knappt drev och mest bara smackade och berömde Extra när han var duktig så sprang han 1,50 vissa bitar jätteenkelt!!:D Han kom 3:a på underkant 1,56!:D Duktig ponny<3 Han var knappt anfådd efteråt, vilka lungor han måste ha!!

Emil körde Sindy och den lilla damen har sina egna idéer när hon ska springaX) Men hon sprang riktigt fort sista 500 meterna: 2,35 ungefär!:D

Sen var det då dags för pappa att köra Extra i Gubb- och Gumloppet:) Extra var pissnödig men gjorde ändå sitt bästa och kom 3:a på ca 2,01:) Vilken härlig skalle det är på han:)

Idag var det tanken att jag skulle varit på Gävletravet och tävlat Extra i Gävles lilla pris men Kiren kom inte med till silverdivisionen och Hurre kom inte med till sitt lopp så vi kunde inte fara:( Det var inga fler från umåker som skulle dit, det är på tok för dyrt att köra ner med lastbilen med bara en ponny och bilen ska skrotas till veckan (Vi krockade ju med ett rådjur för några veckor sedan.). Dessutom så står våran gamla buss där den står.  Jag vill nog inte åka i den ner till gävle fler gånger efter det där "lilla" missödet förra sommaren. 
Gävles lilla pris vanns av kanonhästen Razmus Raid på 1,49,0! Ett stort grattis till Emmy som äger och tränar denna fina häst:)

Fick se travet på TV:n istället och vilka bra lopp det var! Hallsta Lotus vann kallblodsloppet på 1,20,4!!! Och vilket lopp det vart!! Han bara utklassade de andra! Han måste vara världens bästa kallblod:)
Sen i silverdivisionen var det en jättevalack som var tio år och vart 3:a efter att ha först hängt ute i 3:e spår och sedan sprungit i dödens! Det kallar jag för prestation:) Även Sanitys 3:e plats i sin gulddebut var helt otrolig:)

Har även stått och myst med lillfölet, hon är så social och gullig<3 (har ingen bild på henne än på den här datorn men det kommer)    
  
En bild på Hurre efter sitt finlandsäventyr:) Visst är han stilig!?<3

RSS 2.0