I am lost...

Hallå allihopa!

Hade friluftsdag igår och åkte slalom så jag var bara jättetrött när jag kom hem så jag orkade inte att logga in på datorn. I stället for jag ut och red Fanny en stund. Hon var jättefin men lite tjafsig för att alla hästar var inne i stallet så hon började att gnägga och tjorva. Men hon är inte någon skvättig häst trots att hon bara är 4 år. 

 
Fanny<3

Idag så passade jag på att träna Extra och Joker en stund. Extra fick dra däck igen och han var lite piggare än senast. Stretchade honom lite efteråt och han skötte sig jättebra med det.

Var sen ute och red Joker och han var pigg men hosta till en gång. Så vi får vänta lite till innan vi kan köra honom igen.

Måste plugga nu och sen sova så godnatt...


3 guldklimpar

Hallå allihopa!

Orkar inte prata om skolan nu. Var nära på att inte fara imorse för att jag kände mig trött och hängig men for ändå.

Väl hemma så passade jag på att träna tre av mina guldklimpar: Kiren, Extra och Joker♥ Red Kiren och Joker medans Extra vart körd.
Började med att rida en pigg Kiren som var en aningen lätt bak när vi red de första två varven på åkern;) Det första han gjorde när vi kom ut på åkern var att slå bakut minst 5 ggr på raken och sen lugnade han ner sig.
Vi red 4 varv runt åkern och sen fick han gå vart han ville på lång tygel så han stanna på ridbanan och speja och sen gick vi in i stallet.



Sen så for jag ut en sväng runt åkern och red lite dressyr på ridbanan med Joker. Han fick ha huva idag så han var lite lugnare än förra gången. Hostade tyvärr en gång men annars var det bara bra. Red lite olika vägar på ridbanan så att han inte bara behöver gå på volt. Har just nu börjat på att träna på skänkelvikningar och Joker skötte sig bara bra trots att det inte vart någon skänkelvikning. Men någonstans måste man ju börja;)



Tillslut så körde jag Extra en stund och han var jättefin och stark. Han fick dra däck i 25 min och skötte sig grymt bra så jag är nöjd:)



Bilderna är lite gamla. Skulle ha fotat lite idag men hitta inte kameran.

Godnatt

Time to fly...

Hallå allihopa!

Har varit på loppis på umåker idag och vi sålde lite saker fram tills klockan 3 då vi for hem. Väl hemma vid halv så gjorde vi oss klara för att fara till farmor och farfar och äta middag då farfar fyller år imorgon.
Hemma igen så satt jag och såg på "Kontoret", tog in hästarna efteråt och vid 9 var det "Wallander" på TV:n.

Imorgon så ska jag träna 3 hästar när jag kommer hem. Det är Extra som ska köras, Joker och Kiren ska ridas så jag har fullt upp. Ska ta med kameran ut men hoppas att det går att fota lite i alla fall. 

Aja, måste plugga nu:( Har HK-prov i konsumentekonomi och jag har knappt slagit upp boken än:P Haha, som vanligt alltså.

Godnatt:)


Lille Kiren♥


Hemmagjorda pannband...

Vart lite inspirerad av Pollux pysselbok att göra egna pannband:) Vill blanda lite med olika stiler och sitter just nu och kollar på bilder på google.
Ska börja med att göra några stycken till mina hästar. Jag kommer att ta bilder och lägga ut dem här.

Exempel från google:


Sen vill jag även pyssla ihop andra saker som namnskyltar, nosludd och andra saker.
Vart så grymt sugen på att pyssla.

Säger det än en gång men godnatt.


Utkast: Feb. 25, 2012

Hallå.
Sorry att jag inte skrev igår men somnade efter att ha sett på Criminal Minds Suspect Behaviour (stavning?) och när jag vakna igen så orkade jag inte. Så jag kör en kort sammanfattning nu.

Torsdag:
Red Joker en stund och han var jättefin men han börjar att skaffa sig Kirens olater i ridningen *suck*. Alltså han ska stanna och backa eller vägra att gå framåt när han känner för det eller så ska han gå åt ett helt annat håll än tänkt. Jaja, det kan vara ett bra tecken.
Men red lite dressyr och lite på åkern. Han är jättemjuk och lätt att gå på volten med så jag är nöjd:)

<3

Fredag:
Tömkörde Extra när jag kom hem ch han var jätteduktig men lite lat och ville inte galopperaX) Då vart han bara tjurig och skulle backa ut ifrån ridbanan. Nåja han trampade riktigt fint under sig och hade en lagomt snabb trav.
Det är bra med lite varierande träning:)


<3

Lördag:
Va på loppis på Nolia och sålde lite saker vi hade rensat fram ur förrådet så vi tjäna 1200 kr ungefär. Hemma så såg jag på travet, åt middag och plockade undan lite saker i mitt rum innan det var dags att ta in hästarna och sen se på Gladiatorerna.
Satt och såg slutet på Världscuptävlingarna i Hoppning och Kür från Göteborg Horse Show. Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla rev tyvärr sista hindret i omhoppningen och hamnade på en 6:e plats medans Patrik Kittel och Toy Story vann i Küren. Härligt att vi fick en svensk seger:)

Godnatt

Ingen rubrik

Var så trött och somna igår så därför skrev jag inget.
Slutar snart och ska hem och tömköra Extra.


Ingen rubrik

Hallå..
Sitter just nu i klassrummet och pluggar SO. Känns lite drygt men har hunnit skriva mycket så jag är nöjd.

Längtar tills vi slutar för då ska jag hem och rida Joker en stund. Vi får sticka ut direkt jag kommer hem så jag hinner ta en tur bort till västra selet.

See ya

Några hästar....

Hallå igen!

Nu har jag sett klart på travet och Fannys brorsa gick jättebra. Vet inte om han var på pengar men han såg jättefin ut och han avsluta bra. Skulle vara kul om Fanny också kunde bli riktigt bra.

I alla fall Kiren var jättepigg, mjuk och slog bakut minst 10 gånger:) Vi plumsade lite, red lite på volt och sen gick Kiren och spejade åt alla håll. Härlig häst, man kan inte tro att han är gammal.


Kiren förra våren<3

Okej har inte så mycket att skriva så jag tänkte räkna upp alla hästar som jag har ridit genom åren. Det är inte få hästar det. Överstruket betyder att jag vet att den hästen inte längre lever.

Shettisar:
Max IV
Näsvallens Aldur
Askö Tubby Noon

Russ:
Extra
Karismas Lillbror
Lilla My

Övriga B-ponnyer:
Verbero

C- och D-ponnyer:
Samantha  (Hoppas du har det bra i himlen<3)
Resi
Primo
Charmör
Oh My Rosenwinkels Thalia
Mr Cool Guy
Nanette
Rambler
Sigrid
Maja
Kastor

Ökenstormen

Islandshäst:
Putte

Varmblod:
Chakir
Cragganmore
Dobrah
Rollercoaster
Quintana
Gold Laday
Gallant Hero
Corsair
Candy Shot
Candy Harper
Sunny Starlet
Barbwire
Maritza
R.B. Hilite

Kallblodstravare:
Joker Pirat
Lovina Pirat
Faxe Pirat
Brago Pirat
(tror jag i alla fall)
Kesola
Smällfaksen
Björlifaks
Neslands Tor
Stenegårds Odin
Nero
Sluggo

Övriga storhästar:
Izabella
Sunshine
Heros
Chinelle
Camomill
Mr Magoo

Ja det var alla jag kommer ihåg.

Hallå!

Hallå allihopa!
Är sjukt less på skolan nu. Hade en riktigt dryg dag och nu orkar jag inte att plugga nå mer.
Nåja ska snart äta middag och sen blir det att gå ut för att rida lite dressyr på Kiren. Ska efter det jobba lite i stallet innan det är dags att se på V86:an. Fannys storebror Akjas Funnyforward ska starta så jag vill gärna se det loppet.
Nåja hörs senare...
Gammal bild på mina fina<3

Ingen rubrik

Förlåt, förlåt, förlåt att jag inte skrivit. Det har bara inte blivit av.

Kortsammanfattning:

Lördag: Vi var ner med Fanny på banan och hon fick gå ett jobb. Hon var lite barnslig och ville inte riktigt ta i men hon skötte sig jättebra ändå.
När vi skulle hem och skulle in i byn så körde vi fast för att det hade drevat hemskt mycket. Vi fick lossa Fanny och gå hem med henne och sen backa loss och ta en omväg hem.
Hästarna fick komma in vid 3 för att det var en väldig snöstorm. Chillade sen när allt var klart och hade en lugn kväll.

Söndag: Var ute och körde Extra och hade Sindy på släp och Extra kändes jättefin men han måste tränas mer men det går inte att köra på åkern för där är det jättestora drivor och traktoreländet funkar inte så därför går det inte att skotta runt åkern.
Men annars så jobbade jag i stallet resten av dagen.

Måndag: Skola så jag red bara Joker. Red han efter vägen en liten stund och han är aldrig riden ut när det är så mörkt som det var så han stanna och lyssna och var lite småfjantig. Det slutade med att vi vände om och taktade hemåt och helt plötsligt som kom plogbilen så jag hoppade bara av Joker och ledde han sista biten för att han var superpigg. Nåja bättre att ta det säkra före det osäkra. Han är trots allt bara 4år och har aldrig mött en plogbil när han har tränat.
Red sen några minuters dressyr och det märks att han är lite less på det så nu ska han börja köras för att han ska få lite variation.

Idag så har jag knappt gjort något så godnatt.

Lessons learnd and bridges burned to the ground...

Hallå, förlåt att jag inte har skrivit men var så trött igår att jag inte orkade skriva något. Men Extra, Sindy och Max vart tränade i alla fall. Extra hade lokselen och fick dra ponnyrockarden och då hade vi Max på släp en stund och en stund hade vi Sindy på släp. Mamma fick hålla i den som gick på släp medans Emil fick gå med den andra.
Extra var lite fjantig för allt möjligt, bl.a lite snö som föll nerför träden, skuggorna var skitläskiga och även isen. Max vart less på alla dessa så kallade unghästfasoner från Extra och SindyXD Han fatta inte poängen med att han skulle gå sist när Extra och Sindy bara fjanta sig och själv är han stadig som ett berg. De är så roliga ibland ponnyerna;)
Emil och Max vände bortanför bron och gick hem medans jag och mamma for bort till bygdegården och lät Extra och Sindy springa lite. Sindy ville bara putta ur mig och vagnen hela tiden;) Knastant men de var jätteduktiga. Så jag är nöjd.

Idag så har jag bara ridit Joker och vi red en liten stund på ridbanan och en stund på åkern. Han kändes likadan som förra gången. Väldigt fin och duktig så jag är nöjd, men på åkern är det två snöhögar på banan så att det var tänkt att jag bara skulle rida dit och vända tillbaka men Joker gick rätt igenom snöhögarna och han var grymt duktig. Många hästar vill inte ens gå i närheten av snöhögar men Joker brydde sig knappt och gick bara på.

Men andra gången vi gick igenom andra snöhögen så snubblade Joker och for ner på knä men ställde sig fort igen och fortsatte i samma tempo som innan. Duktig trollunge<3

Annars har jag jobbat i stallet och sen lyxade jag till det lite genom att sätta mig ner i fotöljen på ovanvåningen med en kopp kaffe i ena handen, en god kladdkakemuffins med grädde i andra handen och på TV:n var det två avsnitt av Criminal Minds. Det kallar jag enkel fredagslyx. Hade även kurat in mig i Kirens VK-pokalen täcke som vi har inne i huset.


<3

Några bra låtar:

Daughtry - Crawling Back To You:
http://www.youtube.com/watch?v=UzITjuC6CI8

Daughtry - What I Meant to Say:
http://www.youtube.com/watch?v=_NzqgRoRJWw&feature=related

Takida - Die alone:
http://www.youtube.com/watch?v=SbHWQ-7qa0k

Takida - Never alone always alone:
http://www.youtube.com/watch?v=mXuSBQZB9tA&feature=related

Godnatt...


Förlåt!

Förlåt att jag inte skrev igår men hade inte tid då jag både satt och såg på V86:an och pluggade samtidigt. Lovar att skriva ikväll efter det att stallet är klart.

En gammal bild på min fina Fanta<3
See ya

Ingen rubrik

Hallå allihopa!

Hade två matteprov idag så jag var less på skolan efter det.
Vissa dagar borde man gräva ett hål i marken, lägga sig därnere och aldrig mer kliva upp.

Det som är positivt med dagen är jag har ridit Dobrah och Joker:) Dobrah fick gå två varv runt åkern och hon var jättefin och pigg så jag var jättenöjd.
Joker fick gå lite dressyr idag och han har gjort lite framsteg sen senast. Nu så gick han finare på volten i högervarv än vad han har gjort förut. Så jag är jättenöjd:)


Kollade på ett av mina USB-minnen och där fanns en bild på Joker från vintern 2008/2009.
Åh va söt och busig han var då♥


Some peace of mind....

Hallå!

Är på väg att gå i säng nu men slänger in ett snabbt inlägg.
Har varit ut och ridit Joker en stund runt åkern och lite plumsat lite. Han var lite het men inte lika mycket som förra gången. Extra hade också fått komma in ifrån hagen så Emil tog Extra och Max på en liten promenad runt åkern och Max skulle då bara trava medan Extra inte var så peppad.
Joker tyckte då det var jätteskoj att ha med sig sina kompisar och undrade han vart de tog vägen när de fick gå in i stallet igen.
Stretchade Joker efteråt och han blir bättre, så det är bra.


Här är en bild på Quintelle, nyryktad och fin:)
Om ni undrar hur stor hon är så kan jag säga att hon är minst 165-166 cm hög och 4 år gammal.
Jag når knappt upp till korset på henne.

Måste gå och plugga nu, har prov direkt på morgonen så godnatt.

Just the way you are....

Hallå!

Ska snart ut och rida Joker och ta en promenad med Max så uppdaterar senare....


I'm alive...

Hallå allihopa!
Skrev inget igår för att jag hade den stora datorn och där dampar internet rejält och jag vart så less tillslut att jag stängde av den.
Red Dobrah och Joker igår och de var jättefina men Joker var galet het så jag hade lite fullt upp.
Körde även min räser Max som bara ville springa fort i början men sen lugnade han ner sig:)

Idag har jag endast kört Extra som var lite fjaskig och mycket pigg. Han höll på att hoppa rätt in i en snödriva när han såg två personer som var ute och gickXD Knashäst. Sen har jag pysslat om stora Quintelle och hon stod som ett ljus:) Pysslade om henne väldigt länge och hon var jätteglad. Fina gumman<3


Tog några bilder idag men de kommer någon annan gång...

Ponnytravgala

Hallå allihopa!

Gjorde inte så mycket i skolan så det var tur men har annars varit på ponnytravgala med Emil.
Extra fick ett pris för Årets Veteran och vi fick vita transportbandage, bandageunderlägg, blå/silvriga rosetter och två par ridstrumpor:)
Sen fick pappa ett pris för Årets Föräldrer och han fick ett prensentkort på Pegasus hästshop i umeå:)

Jag är jättenöjd med kvällen:) God mat, trevligt folk, fina bilder och det var lagomt långt så det känns skönt att avrunda veckan på det viset. Tack stall 10b för en härlig kväll:)

Nåja imorgon så ska jag rida Joker och Dobrah och kanske köra Extra och hjäla Elias att köra Max men vi får se.


Extra<3

Godnatt...

Soon it's over....

Hallå allihopa!

Förlåt att jag inte skrivit men jag har inte haft tid de senaste dagarna. Har haft fullt upp med att gå i skolan, träna hästar och annat.
Var ledig igår så då passade jag på att träna Extra, Joker och Dobrah. Körde en grymt fin och pigg Extra som bara ville springa och låg stenhårt på bettet på vägen hem. Hade fullt sjå med att hålla honom. Men så grymt fin ha va<3

Red sen Joker på en tur och träna lite monté i långsamt tempo och han var mycket finare och lugnare än förra gången. Han var jättefin och duktig och jag är nöjd med mig själv också. Stog i montésits en bra stund trots min usla kondis så det är ett steg i rätt riktning. Men har grymt mycket träningsvärk idag:P

Sen red jag Dobrah två varv runt åkern och hon skötte sig jättebra. Så det var jättebra + att hon lyckades stå stilla 6-7 sekunder när jag skulle hoppa upp på hennes rygg så det är grymt bra.

Sen har jag haft nationellt prov idag i sv och det gick bra tyckte jag ialla fall. Sen fick vi sluta 14.45 så det var inte så dumt.


Dobrah gumman<3
Hon har ett riktigt speciellt humör både i hantering och i träning men är både snäll och fin.

Godnatt..

Jag lever!

Jag lever! Nu vet ni det i alla fall;)
Skriver mer i kväll....

The darker instinct is growing...

Hallå allihopa!

Nu vet ni i alla fall att jag lever.
Har inte haft tid att gå in på datorn sen i lördags för att i söndags så for jag och Lovisa till stan för att shoppa (hatar verkligen det ordet) och det slutade med att jag hade köpt ett armband för 30kr på Ur&penn (bra affär och precis i min prisklass), ett grönt nagellack från åhlens och en lyxig bodylotion till mamma från åhlens.

I måndags så var det trav på umåker och vi startade Kiren och Cragge. Det gick uselt men hästarna gjorde vad de kunde.
Passade på att köpa en grimma till Dobrah som gick för 69kr. Bild kommer...

Igår så steg jag upp klockan 6 för att hinna käka frukost, byta om och hinna med skolbussen. Hade nämligen nationellt prov i svenska och det gick bra tyckte jag men såååå drygt. Nåja glad att första delen är klar. Nästa del är imorgon.

Mina planer för dagen:

Köra på tur med Extra

Rida på tur med Joker

Rida Dobrah

Städa hos marsvinen och hos Lilla Gubben

Jobba i stallet

Ja det var allt. Måste stiga upp vid halv 6 för att jag ska även se livesändningen från V86:an och lunchtravet.

Takida - Tonight:
http://www.youtube.com/watch?v=7AoxptKB7XA&feature=endscreen&NR=1


Joker<3

+11 och -34

hallå allihopa!

Vaknade 7 imorse efter ca 4½ timmars sömn... Det tog ett tag för mig att vakna men när jag väl gjorde det så gick jag ner till köket och vände genst om och gick upp igen. Anledningen: Det var +11 grader i köket så jag kunde knappt va där. Och ute var det -34. Haha rolig morgon:P Slog på datorn en stund innan jag gick ner och åt frukost. Sen så skulle vi på loppis i nolia och sälja "lite" saker och det gick bra faktiskt. Vi sålde för över 1000 spänn.
Sen in på granngården och köpa ett par nya vinterstallkängor till mig för mitt andra par tål knappt -2. Sen skulle mamma handla innan vi får till v-by för att jag sover över hos en av mina bästisar: Lovisa. Vi har sett på film, pratat, varit inne på datorn och lyssnat lite på musik. Nice:)

Imorgon ska vi till stan. Jag ska köpa en present till mamma som fyller år på måndag och kanske handla något till mig.

Aja ska inte skriva nå länge så godnatt.


En bild som jag jobbar med på bilden:) Håller på att kalkera den från en annan bild.


What doesn't kill you makes a fighter...

Hallå...

Vart ingen träning idag:( Det var för kallt (-25) och då bär det bra fram till klockan 5 att träna men vid 7 tiden är det ganska hopplöst och mina stallskor klarar knappt av -2 grader.
Tog in några av hästarna och kan säga att de ville verkligen in. När jag gick in med Dobrah så skulle jag stänga dörren åt Dobrinah och då passade Dobrah på att smälla in mitt huvud ganska rejält i väggen.
Min näsa vart bedövad och trodde först att jag hade brutit näsbenet men det hade jag tydligen inte gjort, som tur var.
Hade bara lite ont i näsan sen som förmodligen kommer att bli helt blå:P Nåja det gör inget.


Hitta en gammal bild på en häst som vi hade för måååånga år sedan. Hilite hette han och var en leasing häst vi hade före Rolles tid. Han har tyvärr varit död i många år men jag minns honom ganska väl.

Ingen rubrik...

Hallå allihopa!

Har SO justy nu och håller på att skriva om europa och läser lite nyheter samtidigt. Det går verkligen trögt men kämpar vidare.

Ska sen hem och är det bara kring -20 grader så ska jag ut och träna Joker och Extra. Annars blir det ingen träning:( -30 i morse, så det var inte roligt när man skulle till skolan.

Kiren<3


I want to know...

Hallå allihopa!

Gjorde inte så mycket i skolan för att jag orkade inte så mycket. Var hemskt trött hela dagen och det kändes skönt att få komma hem.
Skulle ha ridit Dobrah men det tar emot i -23 grader. Sen behöver jag någon lugn kväll också.


Bild från när jag körd Max i lördags:)

Snabbt inlägg...

Hej har SO just nu så jag sitter och pluggar.
Skriver om Europa och lyssnar på Curly Sue i mobilen.

Sorry...

Förlåt att jag inte skrev något igår men jag var så trött att jag inte orkade logga in på datorn. Gjorde inte mycket förutom rida lite dressyr på Joker och han få man jobba med otroligt mycket. Han kändes då ganska bra.
Idag hade jag ingen bra dag i skolan precis... Fick ett magsårsanfall och sen trodde jag att jag höll på att blöda näsblod men det gjorde jag inte. 
Hemma så passade jag på att rida joker och köra Extra. Joker fick plumsa i snön i 20minuter för att det var -21 grader så jag vart väldigt frusen. Han var grymt pigg, bara taktade och var lite ivrig av sig. Grymt fin häst.
Körde Extra en stund och han kändes jättefin och pigg:)

Måste läsa en stund nu och sen sova så godnatt.


Joker<3

RSS 2.0