torsdag=jobbig skoldag

Ja som rubriken så är torsdagar jobbiga skoldagar för vi har jättemånga lektioner:( Drygt som tusan är det särskilt om man har prov. Hade franska prov och jag hoppas att jag fick VG för att jag svarade på det mesta men man får se.
Är i alla fall taggad till dvärgbjörken i morgon och jag hoppas att sindy vill springa järnet:)
Kom hem fråns vid 4 och var ensam ett tag så jag har gjort i ordning mina körsaker, kört två intervaller med sindy med den nya balansen men det gick inte så bra så vi ska byta balans igen. Sen hjälpte jag elias som fick rida extra en stund och det gick bra:) Skulle egentligen rida Rolle men hade inte tid så det ska jag göra på lördag. Aja nu väntar en dryg skoldag och sen ska jag till travet och lovisa följer med. I helgen blir det i princip bara att var på umåker och jag har verkligen sett fram emot den här helgen:D Bästa helgen på ett bra tag (förhoppningsvis):)
Godnatt på er alla och håll nu tummarna för mig och sindy i morgon!:D

Ursäkta:)

Ursäkta att jag inte har skrivit på ett tag men jag har inte haft tid. Ida har varit på besök och vi har mockat, pysslat om Greta, ridit henne och hoppat studsmatta:)
Sen i söndags när Ida hade farit hem så tömkörde mamma sindy och extra:) Det var fina men ingen ville galoppera så de blev lite tjuriga. Men annars har jag inte gjort så mycket så jag säger bara: godnatt på er alla:)

Skärtorsdag

Idag så har jag varit ute i stallet och jobbat:) Har annars mest bara pysslat om med djuren:) Pappa for ut och körde joker en stund och han var jättefin:) Har även haft ute både kaninerna och marsvinen i uteburarna. Kaninerna var ute hela dagen och marsvinen i några timmar och de blev nöjda.
Middag vid 7 och sen efterätt och lite tv-tittande och sen vid halv 10 dags att ta in hästar och kaniner:) Fick fånga Quintana som hade rymt. Hon kan det trots att hon inte är ung längre.
Har även sett en preliminär lista på dvärgbjörken:) Härligt att 9 hästar startar även fast sindy har sämsta rekordet. Vi ska göra vårt bästa och vi får hoppas att hon sköter sig bra:)
Har även sett söndagens listor och jag är så nöjd över att sindy och extra fick så bra lopp:) Är jättenöjd nu:) Vi ska ge järnet och jag tror att sindy kan vinna nåt lopp men det beror på hur duktig kusken är;)

Godnatt på er allihopa och ha en fortsatt glad påsk:)

Tisdag

Idag blev det rätt så lugnt:) Vaknade 5 över 10 och gick ut vid halv 12 för att hjälpa emil med att hålla i sindy medans mamma hoppade upp på jokers rygg. De red på ridbanan en stund och det gick bra. Den här gången testade vi entömsbett på sindy och det verkar vara bättre på henne än att ha ett vanligt, delat travbett:) Ska testa det i debuten på umåker:) Borstade Rolle rätt så mycket, skruvade fast 3 broddar som han hade tappat,  red sen han på ridbanan i lite skritt och han var supernöjd:) Sen fick elias rida rolle en stund (mamma ledde) medans jag gick in och åt lunch.
När jag hade ätit gick jag ut och då hade Rolle rullat sig och såg minst lika hemsk ut som innan X)
Tack så mycket säger jag bara.
Vid 3 for de andra och storhandla så jag tog in kaninerna som var i uteburarna och jag tog in extra och körde ett intervallpass på västra selet och det gick bra:) Han ville bara trava hela tiden och fort så jag är nöjd:)
Har inte gjort så mycket annars. Städat hos marsvinen och tagit in en hel drös hästar. Fick brottas med Rolle på vägen in i stallet. Att en 14 årig valack ska va så hemsk att ta in!?
Sen finta sindy emil ganska snyggt när han skulle ta fast henne. Emil fixa till grimman som sindy hade tagit av sig tidigare och medans eml gjorde det så kutade sindy under tråden och sprang först mellan boxhagen och rolles och gretas hage och sen bar det av mot stallet i full galopp och emil sprang efterXD Och jag stod brevid Goldie och asgarvaXD Det såg alldeles för roligt utXD

:(

Just nu vet jag knappt vad jag ska göra:( När det är så här är det inte bra:(
Ett besked jag inte va beredd på att ta emot men jag vet att det är det enda rätta:(
Älskade vän<3 Fäller en tår och försöker att samla mig och ta det lugnt men inuti är alla känslor just nu som kaotisk storm.

Kval:)

Ursäkta att jag inte skrev något i går men jag blev så trött och somnade i soffan vid elva och vaknade igen halv två så jag gick och la mig i min säng. 
jag kan berätta om lördagen: Vaknade vid 7 och steg upp och åt frukost. Gick sen ut i stallet och vi gjorde klart för att lasta hästarna och 20 över 8 bar det iväg till travabanan. När vi kom dit lastade vi av hästarna och grejerna:) Jag och emil gick iväg med sindy och hennes grejer till travskolan för att hon skulle stå där.
Vi selade så att jag kunde ut och värma efter 2:a provloppet. Vad pigg sndy var!! Hade jätteont i fingrarna efter värmningen. Körde två bakvarv då och sen skrittade jag runt volten på stallbacken tills efter 3:e provloppet då jag körde en provstart på 500 m och 2,58 tempo och sindy hann ta 3 galopper:/  I kvalet fick sindy springa i ledningen och joggade i mål på 3.01:D Med två galopper men det var ingen som sprang brevid sindy så hon bromsa lite och bröt ut en del på stallbackskurvan men jag är nöjd så nu laddar upp inför dvärgbjörken:D
Men de andra hästarna gick inge bra så vi ska kolla upp dem hos veterinären:( Så de blir ingen start för deras del på V75 helgen:(

Äntligen PÅSKLOV!!!:D

Tja allihopa:)
Idag (fredag) vart det slödag i skolan:) Hade först teori på idrotten om att skriva träningsdagbok, sluta där 9.00. Sen so och där fick vi fika och sen tipspromenad. Sen lunch till 10 i 12 och till slut läsning och där tog vi upp det vi ska sälja för att få in pengar till klasskassan. Så vi slutade 12.05!!:D Hoppade på en buss i vännäs typ kvart över 12 och åkte till vännäsby där jag och lovisa gick för att hälsa på Lovina:) Vad jag har saknat älsklingshästen<3 Hon såg ut att ha det bra och trivas och jag blev jätteglad att få träffa henne igen:) Har saknat henne nå oerhört<3 Pratade med hon som lånar Lovina och hon ska börja köra Lovina nu på påsklovet och hon hörde om jag kunde komma och hjälpa henne med det och det ska jag:) Det är jag jätteglad för:)
Blev sen hämtad av mamma vid okq8 så vi åkte hem och gjorde inget särskilt:) Har annars pysslat om Lilla Gubben som har bestämt sig för att han ska va pigg när han inte är på inhängnat område och helst vill han matas också. Sötisen<3 Har även borstat en JÄTTELERIG Hurre som höll på att få ett nervsammanbrott om man gick längre bort än en halvmeterXD KnashästXD
Har inte gjort nå särskilt annars förutom att jag har packat mina körgrejer till imorgon då det blir kval med sindy:D
Imorgon (lördag) blir det banan med 5 hästar så vi far strax efter 8:)
Nej dags att sova så godnatt på er alla:)


ingen rubrik

Idag när jag vaknade i morse var jag trött och kunde inte koncentrera mig för lill sötis kaninen var sjuk
:( Stannade hemma och hjälpte till i stallet i stället och pysslade om med sötisen. Det var så synd om honom:( Han ville inte dricka eller äta så jag och mamma var tvungen att tvinga i honom vatten och vitamindroppar:( Jag gick omkring och bar han i famnen en stund och gick ut med han i det fina vädret:) Det tyckte han var härligt och han blev lite piggare:) Gick sen in och såg på travet från umåker på tv:n med mamma och pappa. Hjälpte sen mamma att fixa hagen till extra och joker och mamma gav hästarna lunch medans jag släppte lös Lilla Gubben i stallet och vad han blev pigg och glad:) Han sprang runt och skuttade som en riktigt lycklig liten kanin<3
Sen efter middan gick jag ut och borstade Greta och Rolle och det var hårigt!XD Det bara flög överallt.
Tog sen in alla hästarna och de var verkligen leriga och finaXD Ojojoj undrar hur många gånger de hade rullat sigXD Gav sen alla hästar och kaniner och sen tog jag en liten joggingrunda och det gick inte så bra. Har urusel kondition men har bestämt mig för att jogga minst en gång om dagen:)
Nej dags att duscha och gå och sova.

Onsdag igen

Ja ursäkta at tjag inte bloggar så mycket men ibland känner jag inte bara för det.  Ja idag hade vi engelska, svenska, historia, franska och lagpass i skolan. Tror att jag blev klar med allt jag behövde bli klar med.
Kom hem vid 4 och gjorde först inge särskilt men sen gick jag ut och hjälpte till i stallet. Emil red både extra och sindy och det gick bra. Tog in hästarna och gick för att ge Lilla Gubben men han hade knappt ätit eller druckit något:( Han ville inte skutta runt någonting och han åt ingenting när jag gav honom mat:( Stackars sötnos:( Hoppas att han blir frisk<3 Han fyller 5 år i sommar så han börjar ju att bli gammal men jag hoppas verkligen att han blir bra för att han är ju en familjemedlem<3 Usch jag vet inte om jag kommer att kunna sova i natt:(


...........

Blev väckt kvart i 9 för att vi skulle på provlopp med sindy och joker skulle få springa i lag med en annan häst. Var framme vid banan vid 10 och jag var både i travskole stallet och där joker skulle stå:) Hjälpte emil att sela sindy då hon skulle ut och värma sen gjorde jag inge särskilt:) Sen fick sindy ut och springa provlopp med sune, aldur och lasse:) Hon vart 2:a och sprang kring 3 minuter:) Både hon och emil var duktiga och nu blir det inga fler banbesök för henne innan kvalet nästa vecka:) Då kör jag henne och så ska jag kanske köra henne i årsdebuten:D Spännade värre:) Va inne på shopen och sen fika jag i lastbilen medan joker var ute och sprang på banan. Hemma vid 3 och då gav vi hästarna lunch. Alla boxar hade blivit mockade innan vi for så jag inte behövde mocka något. Åt middag sen och såg på livesändningen från V75 på tv:n och tog det lugnt:)
Vid kvart i 9 gick jag ut (alla andra hade redan gått ut) och tog in Extra:) Oj så arg han va när han stod vid grindenXD Stampa runt och gjorde små drakljud från sigXD
Gav Lilla Gubben mat, gick ett varv runt åkern med Busen sen gick jag in och såg Rosa Pantern 2:)
HahahahaXD Va den va rolig och braXD


Fredag:D

Japp då vart det fredag igen:) Hade först gympa och där spelade vi badminton och pingis. Jag spelade badminton med Karro och det var jätteroligt:) Vi hade vikarie fast han kom inte förrän vid slutet av lektionen och då var det dags att plocka bort allt. Sen so och där jobbar vi om industrialiseringen (stavning?). Gjorde typ inge särskilt där. Anteckna lite i boken och läste tidningen. Sen lunch och efter det en halvtimmes läsning. Sen matte och där gjorde det mesta muntligt och sen fick man välja om man ville spela yatzy eller 24. Körde 24 med Ylva och Karro och jag vannXD No sen och där labbade vi. Musik sen. Hatar det. Hoppas att vi får sluta efter läsningen nästa vecka så slipper vi musiken och får gå på påsklov tidigare:D Hoppas,hoppas,hoppas!!

Hemma vid 4 och gick in en stund på datorn:) Gick ut ungefär kvart i 5 och jobbade i stallet:) När mamma kom hem vid 5 lagade hon middag:) Det blev tacos och jättegott var det:D Gick ut sen och tog in extra som skulle få en sko och sen sela honom:) Pappa och jag for ut med Aggabagga (Quintelle) och Extra och for på en tur till Långfors med dem:) Extra var lite seg på vägen dit men när jag vände för att köra hem då blev han lite piggare:) Vi vände tidigare än Pappa och Aggabagga för att få lite försprång då extra inte går så fort. Innan vi for över lillbron i västra selet då kom de ikapp:) När vi hade passerat bygdegården lät vi hästarna springa lite och tusan vad extra sprang!!!:D Höll nästan inte på att få stopp på honom och tusan vad fin han kändes!!! Inge rullig alls som han brukar vara när det går fort! Varken boots eller check hade han heller så jag är jättenöjd med honom:)

Har annars bara tagit det lugnt så nu är det dags att sova och imorgon ska jag kolla hur det går för emil när han kör sindy som ska kvala nästa vecka:)

Godnatt på er alla tappra läsare!:)
Max plutten<3

Torsdag

Japp torsdag idag. Började 8.20 med läsning och sen hade vi en jätterolig mattetimme timme där vi körde en liten tävling och jag vann!XD Sen astronomiprov och jag tror att jag fick rätt på alla G frågorna så jag är nöjd. Lunch sen Svenska och So. Gjorde inge särskilt där utan vi jobbade vidare. Sen franska där vi hade förhör och jag fick 19,5 av 20:D Supernöjd!:) Tillslut läsning och sluta 14.45:) Tog rödåbussen hem och gjorde inget särskilt:) Va ute i stallet och fyllde på vatten och såg på när pappa skodde extra och joker:) Pyssla lite med max och hjälpte till att ta in de hästar som var kvar ute. Några hade gått intervaller här hemma idag så de stod inne.
Varit inne ett tag och har sett ett avsnitt av vampire diaries på tv6play:)
Nej dags att sova nu.

Onsdag

Ja idag när jag vaknade 10 i 7 i morse tänkte jag: Ånej nu har jag försovit mig igen:( Hann inte plugga på något till astronomi provet vi ska ha i morgon. Åkte med skolbussen till skolan men när vi hade passerat kyrkan så gick bussen sönder (något med kopplingen) så vi som satt i bussen fick hoppa på den som var näst sist av alla bussar som går förbi skolan och den bussen blev överfull!! Jag fick lov att stå längst fram och varenda gång den körde ner i ett gupp eller skulle svänga så höll jag på att ramla:( Inte roligt. Först engelska (drygt!!), sen svenska och so. Vi gick igenom det här med betyg på so:n och ordklasser på svenskan. Sen lunch och efter det franska. Franska är faktiskt väldigt roligt och jag tycker att drt går bra för mig där men längtar inte till provet den 28:e april:( Det provet avgör betygen!! Mitt mål är högst 3 poäng från MVG. Lite svårt men ska kämpa.
På lagpass tog jag ett pass franska, ett pass idrottsplanering med Karro och Emelie och till slut No för att plugga inför provet.
Hemma vid 4 och åt middag. Sen for jag, mamma och emil och körde Sindy och Extra:) Extra kändes fin förutom det att det stod en kran vid bron som han skulle tjorva och kasta sig vid så det var lite tjorvigt. Men annars var jag jättenöjd med honom:) Väl tillbaka till stallet, mockade jag åt max och Extra och gav max hö:)
Sen gick jag in och pluggade och såg på V64 direkt:) Mamma och pappa tog in hästarna och gav dem mat:)

Nej dags att gå och sova. Godnatt på er alla:)

Lördagen:)

Hej ursäkta att jag inte har skrivit på ett tag så jag tänkte skriva ett längre inlägg nu och ett lite kortare senare.
I lördags blev det världens stress dag. Ställde väckarn på 6 men råkade stänga av den och sov till klockan 7. Blev väckt av mamma som sa att det var bråttom för att vi skulle på provlopp med 5 hästar så jag fick hoppa upp, byta om till stallkläder och ner till köket för att äta frukost. Sen ut till stallet och fixa hästarna och sen lastade vi dem:) Alla skötte sig fint:) När vi kom fram till travbanan så lossade vi alla och ställde in dem i boxarna och Sindy fick stå i travskolestallet och de stora hästarna i 8c. Under dagen fick jag sela, duscha, stressa och kolla på provlopp. Först var Kiren ut och han var lite seg av sig men det brukar han vara i det första provloppet för året. Sen Goldies tur och hon tog en galopp efter hundra meter och hon var också seg av sig:( Inte bra. Sen i det 4:e provloppet startade Hurre och Cragge. Linnea körde Cragge och pappa körde Hurre. Cragge var rullig för att han inte hade pissat *suck* tjorvskalle! Hurre var också lite seg av sig. Pappa kom på att det berodde på att höet som hästarna fick var från andra skörden och det är ett helt annat gräs än första skörden och det ska de vara vana vid på en vecka så det är bara att ta nya tag men det blir inge romme för våran del:( Och jag som så gärna ville ta ledigt från skolan.
I det sista provloppet skulle sindy ut och emil gasade i ledningen och vann:) Nu ska han få köra extra på lördag och sindy får gå kval den 16:e:) Nöjd nu:D

När vi kom hem var det bara att göra klart i stallet och mamma skjutasade pappa till v-by för att han skulle på klassåterträff.

Hemma så gjorde vi klart i stallet och tog det lugnt resten av kvällen. Somnade vid halv 3

Aja då var det dags att duscha och gå och lägga sig så godnatt på er alla:)

Natt blogg inlägg:)

Ja så va denna skolvecka över och nu väntar en helg med mycket jobb:)

Skrev ingenting i torsdags. Vi hade friluftsdag och jag åkte skidor från hammar till vännäsbacken och tillbaka. Drygt. Egentligen fick vi inte sluta före klockan 2 men jag var tillbaka på skolan 20 över ett. Missade tidiga bussen så farfar fick hämta mig och Lovisa och jag var hemma halv 3:) En och en halv timme tidigare än vanligt så det var ju bra:D Mockade åt Extra och Max sedan pluggade jag lite på hemprovet i matte som jag blev helt klar med på fredagen före matten då vi skulle lämna in den. Sedan tog jag det lugnt resten av torsdagen så inge särskilt hände.

Fredag: Vaknade klockan kvart över 6 och steg upp, i alla fall försökte för jag hade så ont i nacken att jag inte kunde röra på huvudet. Lyckades till slut ta mig upp och tog på mig skolkläder.
 Väl framme på skolan strax efter 8 och första ämnet vi hade var idrott och där spelade vi badminton och det var jätteskoj:) Men jag hade ont i nacken så dt blev lite svårt att röra på huvet:(
Sen på SO:n blev klassen uppdelade i två grupper och vi skulle diskutera olika saker vi ville ta upp. Sen lunchrast från 10.35-11.50. Vi hade en halvtimmes läsning efter lunchrasten och sen var det matte och no på schemat men vi gjorde inte så mycket:) Planerade utvecklingssamtal och sen satt jag, ylva, karro och lovisa och flummadeXD Det var jätteroligt:) Vi hade ett roligt samtalsämne;) På musiken började vi spela en ny låt och jag spelar bas.
Var hemma 10 i 4 och var ute i stallet en tag:) Körde extra en stund och va fin och pigg han kändes:)
Vid 7 tog vi in hästarna och jag skulle först ta in Rolle och Greta samtidigt. De var lite pigga och Greta skulle skrika åt alla valackerna så jag hade fullt upp och Rolle var jättepigg och ville bara gå iväg. När mamma eller pappa tar dem samtidigt går det bara fint men när jag ska ta in båda blir de knasiga:S

Nej resten av kvällen var lugn så jag har inge mer att berätta. Förutom att vi ska på provlopp i dag med 5 hästar:) Fast jag ska inte köra en enda så jag för sela, duscha och pyssla med hästarna i stället:) Fast jag vill jättegärna köra!!!!!!!!!!!

Nej ni jag avslutar det här blogg inlägget med en fin från förra helgen:)

Nej jag lägger in en bild till:)



RSS 2.0